Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eφοδος Μαρινόπουλου στην Κρήτη

Νέο μεγάλο deal από τον όμιλο Μαρινόπουλου. Αποκτά το 51% της αλυσίδας Αριάδνη ενισχύοντας τη θέση του στην αγορά της Κρήτης. Το γαϊτανάκι των συμφωνιών από τον ελληνικό όμιλο.

Eφοδος Μαρινόπουλου στην Κρήτη

Ένα ακόμη deal έκλεισε πριν από δύο εικοσιτετράωρα στο χώρο του λιανεμπορίου τροφίμων. Πρωταγωνιστής είναι ο Μαρινόπουλος ο οποίος υπέγραψε σχετικό προσύμφωνο για την απόκτηση του 51% της «CRETAN RETAIL MANAGEMENT ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» 

Μέσω και αυτής της κίνησης η αλυσίδα Μαρινόπουλου επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο λιανεμπόριο τροφίμων ενώ αποκτά μεγαλύτερη θέση σε μια από τις σημαντικότερες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, την Κρήτη.

Η «CRM Παντοπωλεία Κρήτης» ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2012. Πρόκειται για έναν προμηθευτικό όμιλο κρητικών σούπερ μάρκετ. Η εταιρεία προμηθεύει πάνω από 140 σούπερ μάρκετ και έχει περισσότερα από 70 συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «CRM Αριάδνη» στην Κρήτη.

Είναι μέλος του ΕΛΟΜΑΣ όπως είναι και η αλυσίδα ΚΡΟΝΟΣ την οποία εξαγόρασε πριν από λίγες ημέρες η Μαρινόπουλος. Ο τζίρος της στην υπερδωδεκάμηνη χρήση 7 Φεβρουαρίου 2012 - 31 Δεκεμβρίου 2013 διαμορφώθηκε στα 32,186 εκατ. ευρώ και τα κέρδη σε 762.439 ευρώ.

Σημειώνεται ότι της συμφωνίας εξαγοράς της Κρόνος και της Αριάδνης έχουν προηγηθεί ανάλογες συμφωνίες: με την Αρβανιτίδης για την ένταξη στο δίκτυο της εταιρείας, διά του franchise, 149 καταστημάτων,
με την Elite - Αριάδνη για την ένταξη στο δίκτυο της εταιρίας διά του franchise, 7 σούπερ μάρκετ, εκ των οποίων τα έξι στο Ηράκλειο και το ένα στη Χερσόνησο Κρήτης.


Επίσης με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ΜΑΡΚΕΤΑ και Παλαμάρης για την εξαγορά 8 καταστημάτων και με την αλυσίδα Τοξότης, για τη συμφωνία συνεργασίας για 2 καταστήματα στη Σάμο.

Η επίσημη ανακοίνωση της Μαρινόπουλος

«Η Μαρινόπουλος αποκτά το 51% των μετοχών της εταιρείας "CRETAN RETAIL MANAGEMENT ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε." και αναλαμβάνει τη διοίκηση της εταιρείας.

Η Μαρινόπουλος Α.Ε., η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου στη χώρα, συνεχίζει να αναπτύσσεται στρατηγικά και να διαμορφώνει την επόμενη μέρα του κλάδου. Η εταιρεία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει άλλη μία σημαντική συμφωνία εντός του 2014.

Η συμφωνία αφορά στην εξαγορά του 51% της "CRETAN RETAIL MANAGEMENT ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΡΗΤΗ Α.Ε.", η οποία δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Κρήτη. Η εταιρεία αφενός προμηθεύει σούπερ μάρκετ, αφετέρου έχει συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία "CRM Αριάδνη".

Με τη νέα συμφωνία εξαγοράς, το δίκτυο της Μαρινόπουλος Α.Ε. ενισχύει περαιτέρω το μέγεθος του ως το μεγαλύτερο σε έκταση δίκτυο λιανικής στη χώρα, αλλά και την παρουσία του στην Κρήτη και ειδικότερα στην περιοχή του Ηρακλείου, όπου η "CRETAN RETAIL MANAGEMENT ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε." κατέχει αξιόλογα μερίδια αγοράς.

Σημειώνεται ότι, η ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v