Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Συμφώνησαν διοίκηση και εργαζόμενοι για την υπογραφή νέας ΣΣΕ

Εργασιακή σταθερότητα για την τριετία 2015 – 2017 επιτυγχάνουν διοίκηση και εργαζόμενοι του ΟΤΕ με την συμφωνία για τη νέα σύμβαση. Σύντομα θα πέσουν οι υπογραφές.

ΟΤΕ: Συμφώνησαν διοίκηση και εργαζόμενοι για την υπογραφή νέας ΣΣΕ

Στην υπογραφή νέας τριετούς σύμβασης εργασίας η οποία θα ισχύσει για τα έτη 2015, 2016 και 2017 συμφώνησαν η Διοίκηση του ΟΤΕ και η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ.

Η συμφωνία των δύο πλευρών επιτεύχθηκε μετά από διαπραγμάτευση που κράτησε περίπου τρεις μήνες και θα επικυρωθεί με την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η νέα ΕΣΣΕ κινείται στην λογική της προηγούμενης, η οποία είχε υπογραφεί το 2011, κάτι που ουσιαστικά ήταν επιδίωξη και των δύο πλευρών. Στη βάση αυτής διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας για την επόμενη τριετία, οι μισθοί των εργαζόμενων για το διάστημα αυτό θα είναι μειωμένοι κατά 1% σε σχέση με τους μισθούς που λαμβάνουν σήμερα, ενώ το ωράριο εργασίας παραμένει στις 35 ώρες εβδομαδιαίως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας σύμβασης εστιάζονται στα εξής σημεία:

1. Συνεχίζεται η μεσοσταθμική μείωση της προηγούμενης Σ.Σ.Ε. κατά 11% για την επόμενη τριετία για τους συναδέλφους που εργάζονται σήμερα στον ΟΤΕ με τους ίδιους όρους, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας, 35ωρο και επαναφορά του μισθού της 31/12/2011 μετά τη λήξη της.

2. Προβλέπεται η ένταξη στον ΟΤΕ των περίπου 2100 εργαζομένων της OTEplus με κατώτερο βασικό μισθό 755 ευρώ και αναγνώριση πτυχίου (όπως έχει απαιτηθεί στην πρόσληψή τους) και προϋπηρεσία.

3. Για το προσωπικό της ΟΤΕplus που εργάζεται στα Call Center προβλέπεται ότι οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με κατώτερο μισθό τα 752 ευρώ εφόσον το ωράριο τους είναι πλήρες. Αναλογικά θα διαμορφωθούν και οι μισθοί του υπόλοιπου προσωπικού που εργάζεται λιγότερες ώρες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v