Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone: Γιατί θέλουμε ολόκληρη τη Forthnet

H Vodafone ενδιαφέρεται για τη συνολική δραστηριότητα της Forthnet τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Εκτιμά ότι ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας θα ισορροπήσει το 2015 έπειτα από μακρά περίοδο πιέσεων.

Vodafone: Γιατί θέλουμε ολόκληρη τη Forthnet

Ολόκληρη η δραστηριότητα της Forthnet, δηλαδή η τηλεφωνία, οι υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο και η συνδρομητική τηλεόραση, ενδιαφέρει την Vodafone, η οποία έχει καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά από κοινού με την Wind για την απόκτηση της εισηγμένης εταιρείας.

O επικεφαλής της Vodafone στην Ελλάδα κ. Γλαύκος Περσιάνης, σε δημοσιογραφική συνάντηση, σημείωσε ότι "χωρίς την Nova μιλάμε για κάτι πολύ διαφορετικό, το οποίο δεν ξέρω αν είναι βιώσιμο". Ο ίδιος ερωτηθείς αναφορικά με το πότε θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση γύρω από το θέμα αυτό απέφυγε οποιαδήποτε εκτίμηση, σημειώνοντας ότι υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος να διανυθεί. Να σημειώσουμε ότι σε ερώτηση για το ίδιο θέμα ο επικεφαλής της Wind κ. Νάσος Ζαρκαλής την περασμένη εβδομάδα είχε εκτιμήσει ότι τα νεότερα αναμένονται μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

Λειτουργική συνεργασία

Ο κ. Περσιάνης σημείωσε ότι επιθυμία της Vodafone είναι η διαδικασία να κινηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ωστόσο ο ίδιος ήταν επιφυλακτικός για το πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει αυτό, αφού, όπως τόνισε, στην περίπτωση της απόκτησης της HOL, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, χρειάστηκε διάστημα ενός έτους. Ερωτηθείς για το πώς θα ακριβώς θα δομηθεί η συνεργασία με την Wind στην περίπτωση της Forthnet, o κ. Περσιάνης σημείωσε ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να οργανωθεί και θα βρεθεί το πιο λειτουργικό μοντέλο. «Έχουμε δει ότι σε κάποια σημεία μπορούσε να λειτουργήσουμε περισσότερο συνεργατικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο κ. Περσιάνης ερωτηθείς για το κατά πόσον θα μπορούσε να υπάρξει δεσμευτική πρόταση του ΟΤΕ ως το τέλος του έτους, περιορίστηκε να πει ότι ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο Οργανισμός είναι σε θέσει να υποβάλλει πρόταση πριν τη λήξη του 2014. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο νομικός και οικονομικός έλεγχος (due diligence) της Forthnet. Πάντως ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα έως ότου καταλήξει η συγκεκριμένη υπόθεση να έχει ξεκαθαρίσει και το ευρύτερο σκηνικό στη χώρα, αφού, όπως τόνισε, το χειρότερο σενάριο είναι η αβεβαιότητα.

Επενδύει εν μέσω κρίσης

Ο επικεφαλής της Vodafone αναφερόμενος στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας σημείωσε ότι το τρέχον έτος αναμένεται ότι θα κλείσει με μονοψήφιες απώλειες για την αγορά. Ο κ. Περσιάνης εκτίμησε ότι το 2015, εφόσον δεν υπάρξουν γεγονότα που θα προκαλέσουν αναταράξεις, η αγορά θα βρει τις ισορροπίες της, καθώς φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά από το 2007. Μετά από χρόνια μεγάλης πτώσης, το 2014 οι απώλειες του κλάδου φαίνεται να περιορίζονται περίπου στο 5%, τόνισε εκτιμώντας ότι, εκτός απρόοπτου, την επόμενη χρονιά θα κινηθεί σταθεροποιητικά.

Το στέλεχος της Vodafone σημείωσε ότι στρατηγική του ομίλου είναι να επενδύσει στην ελληνική αγορά, κάτι που φαίνεται τόσο από τις επενδύσεις για την αγορά φάσματος όσο και από την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την HOL.

Κατά την περιόδο της κρίσης στην ελληνική οικονομία ο όμιλος Vodafone έχει επενδύσει ποσά που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ τόνισε ο κ. Περσιάνης, σημειώνοντας ότι μόνο κατά το 2014 οι επενδύσεις ήταν μεγαλύτερες του μισού δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v