Κατέθεσε στις κυπριακές αρχές ο πρόεδρος της Envitec

Κατάθεση στις αρμόδιες κυπριακές αρχές σχετικά με την υπό εξέλιξη έρευνα για το Συμβούλιο Αποχέτευσης Πάφου και στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα ο πρόεδρος της Envitec Χρήστος Δρακόπουλος.

Κατέθεσε στις κυπριακές αρχές ο πρόεδρος της Envitec

Η εταιρία Envitec, αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, ενημερώνει ότι ο πρόεδρός της, κ. Χρήστος Δρακόπουλος, έδωσε κατάθεση στις αρμόδιες κυπριακές αρχές σχετικώς με την υπό εξέλιξη έρευνα για το Συμβούλιο Αποχέτευσης Πάφου (ΣΑΠΑ), και ήδη από χθες επέστρεψε στην Αθήνα.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η εισηγμένη, σχολιάζοντας και πάλι δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου περί δήθεν εμπλοκής της σε φερόμενη υπόθεση διαφθοράς Κυπρίων αξιωματούχων για την υπερτιμολόγηση δημοσίων συμβάσεων, σημείωνε ότι σε βάρος του πρόεδρου της δεν έχει ασκηθεί από τις Κυπριακές Αρχές καμία απολύτως ποινική δίωξη για οποιοδήποτε αδίκημα.

Ακόμη, η εισηγμένη επεσήμανε ότι η εταιρία και ο πρόεδρός της δεν εμπλέκονται σε καμία απολύτως παράνομη πράξη και θα ασκήσουν στον κατάλληλο χρόνο κάθε διαθέσιμο, σύμφωνα με το Κυπριακό Δίκαιο, ένδικο μέσο για να προστατεύσουν τη φήμη, την αξιοπιστία, το έργο και την υπόληψή τους.

Σύμφωνα με την Envitec, η εταιρία ανέλαβε τη δημόσια σύμβαση της κατασκευής και λειτουργίας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της πόλης Πάφου στην Κύπρο, μετά από νόμιμη και απολύτως διαφανή ανοικτή μειοδοτική διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία μειοδότησε το έτος 2007.

Το κόστος κατασκευής της και λειτουργίας της ήταν και είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με τις ανάλογες εγκαταστάσεις που έχουν κατασκευαστεί σε άλλες πόλεις της Κύπρου.

Επιπλέον, σημειώνει ότι η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί και έχει γίνει η παραλαβή του εκ μέρους του ΣΑΠΑ και συμπληρώνει ότι ουδείς μπορεί να αμφιβάλλει για την υψηλότατη ποιοτική και τεχνολογική στάθμη του έργου, εκ της λειτουργίας του οποίου επιτυγχάνεται, διά της επεξεργασίας λυμάτων, μεταξύ άλλων, η παραγωγή νερού για άρδευση και η ηλεκτροπαραγωγή ενέργειας από το βιοαέριο. Έκτοτε και μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο έργο λειτουργεί άψογα προς όφελος του περιβάλλοντος, του λαού της Πάφου και του δημοσίου συμφέροντος.

Καταλήγοντας η εισηγμένη υποστηρίζει ότι ο φάκελος της συγκεκριμένης εργολαβίας αποδεικνύει με έγγραφα ότι καθ' όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, οι διαχειριστές της σύμβασης τέλεσαν σωρεία βλαπτικών και ζημιογόνων πράξεων σε βάρος της εταιρίας και καμία απολύτως πράξη εύνοιας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v