Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Στις αρχές του 2015 η δεσμευτική πρόταση για τη Nova

Οι εξελίξεις στη χώρα θα καθορίσουν το ακριβές χρονοδιάγραμμα των κινήσεων του ΟΤΕ, ο οποίος σκοπεύει στις αρχές του 2015 να προχωρήσει στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς για την Nova. Τη θητεία του Δ.Σ. ως το 2018 ανανέωσε η έκτακτη ΓΣ των μετόχων.

ΟΤΕ: Στις αρχές του 2015 η δεσμευτική πρόταση για τη Nova

Στις αρχές του χρόνου θα προχωρήσει ο ΟΤΕ σε κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς στην Forthnet για την εξαγορά της Nova. Ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από τις γενικότερες εξελίξεις στη χώρα. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του OΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης του OΤΕ, η οποία μεταξύ άλλων ενέκρινε και την ανανέωση της θητείας του ως το 2018, ανέφερε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στον στρατηγικό σχεδιασμό και η πρόθεση του OΤΕ είναι να προχωρήσει στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς για την Nova.

Ο κ. Τσαμάζ εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις που θα ανατρέψουν τον συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου OΤΕ η δεσμευτική πρόταση που θα κατατεθεί θα παρέχει στον Οργανισμό την ευελιξία κινήσεων. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η πρόταση που θα κατατεθεί θα κινείται στην λογική της μη δεσμευτικής προσφοράς που κατατέθηκε στις αρχές Ιουλίου, προσαρμοσμένη στα ευρήματα που θα προκύψουν από τον νομικό και οικονομικό έλεγχο, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επίσης αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει παραδοχές, όρους και προϋποθέσεις προκειμένου να καλύπτονται μια σειρά από πιθανά ενδεχόμενα.

Τον περασμένο Ιούλιο ο OΤΕ υπέβαλε μη δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά της Nova ύψους 250 έως 300 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ το εύρος του τιμήματος προσαρμόζεται ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis) της Nova.

Μήλο της έριδος

Η Forthnet και η Nova αποτελούν το μήλο της έριδος για ολόκληρη την τηλεπικοινωνιακή αγορά καθώς πρόταση για την συνολική εξαγορά της εταιρείας έχουν καταθέσει από κοινού και οι εταιρείες Vodafone και Wind.

Οι επικεφαλής των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας τις προηγούμενες ημέρες επανέλαβαν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση της Forthnet – Nova, προσδιορίζοντας το χρόνο των εξελίξεων στην υπόθεση αυτή στους πρώτους μήνες του 2015.

Να σημειώσουμε ότι η διοίκηση της Forthnet έχει καταθέσει προς τις δανείστριες τράπεζες νέα, βελτιωμένη πρόταση για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού. Επίσης έχει ξεκινήσει προπαρασκευαστικές ενέργειες για την άντληση κεφαλαίων μέσω της έκδοσης Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ). Η εταιρεία συνεχίζει να καταγράφει ρεκόρ συνδρομητικής βάσης, καθώς η εμπορική στρατηγική που έχει επιλέξει η διοίκηση έχει βρει πολύ μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό.

Με Τσαμάζ ως το 2018

Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ ενέκρινε την τροποποίηση και ανανέωση της θητείας του Μιχάλη Τσαμάζ στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου για 3,5 χρόνια, ως τη γενική συνέλευση του 2018.

Η ΕΓΣ των μετόχων ενέκρινε επίσης τη σύναψη Επιμέρους Συμφωνιών (Service Arrangements) μεταξύ της ΟΤΕ Α.Ε. και εταιρειών του ομίλου και της Deutsche Telekom (DTAG) και της Telekom Deutschland GmbH (TD GmbH) για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών για το έτος 2015 στο πλαίσιο της εγκεκριμένης «Σύμβασης Πλαισίου Συνεργασίας και Παροχής Υπηρεσιών».

Η γενική συνέλευση, τέλος, έδωσε και την έγκρισή της προκειμένου η δέσμευση/διάθεση ποσού εκ των φορολογηθέντων αποθεματικών της Εταιρείας για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής της στη Δράση του ΕΣΠΑ, ICT4Growth, που είχε δοθεί σε προηγούμενη γενική συνέλευση, να ισχύει για διάστημα πέντε ετών από την ολοκλήρωση της επένδυσης και έναρξη της παραγωγικής της λειτουργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v