Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιδιωτικές κλινικές: Συζητήσεις «μικρών» με 11 ασφαλιστικές

Στόχος των διαπραγματεύσεων η δημιουργία ασφαλιστικών πακέτων υγείας που θα εξυπηρετούνται από το δίκτυο των μικρών κλινικών. Συμφωνία συνεργασίας με την εταιρία Call Net που διαχειρίζεται 300.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Ιδιωτικές κλινικές: Συζητήσεις «μικρών» με 11 ασφαλιστικές

Σε καλό κλίμα συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (αντιπροσωπεύει τις μικρές κλινικές) και έντεκα ασφαλιστικών εταιρειών, με στόχο την δημιουργία ασφαλιστικών πακέτων υγείας, που θα εξυπηρετούνται από κοινού από το δίκτυο κλινικών του ΠΕΙΚ.

Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο είχαν «βαλτώσει» εξ' αιτίας των δυσκολιών που προξένησε η επιβολή claw back από τον ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές (δημιούργησε σημαντική αβεβαιότητα για όσους πελάτες ήθελαν να συνδυάσουν τις παροχές του ΕΟΠΥΥ με το πρόγραμμα της ασφαλιστικής τους εταιρείας).

Στο βαθμό όμως που η έκβαση του σχετικού θέματος τείνει να σταθεροποιηθεί, εκτιμάται πως σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν να κλείνουν σχετικές συμφωνίες. Οι συμβάσεις θα υπογράφονται μεταξύ του ΠΕΙΚ και των ασφαλιστικών εταιρειών και στη συνέχεια τα μέλη-κλινικές που επιθυμούν θα εντάσσονται στη σύμβαση.

Γενικότερα, οι μικρές κλινικές αναζητούν τρόπους δημιουργίας οικονομιών κλίμακας και στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η πρόσφατη υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού συνεργασίας με την εταιρεία Call Net, η οποία υποστηρίζει τη διαχείριση 300.000 ασφαλιστηρίων συμβολαίων σε ολόκληρη τη χώρα.

Στόχος είναι, η Call Net να πληροφορεί τους κατόχους των ασφαλιστήριων συμβολαίων για το δίκτυο των συνεργαζόμενων μονάδων του ΠΕΙΚ στο οποίο θα μπορούν να εξυπηρετηθούν. Η συνεργασία αυτή αφορά τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων, επισκέψεις σε εξωτερικά τακτικά ιατρεία, επείγοντα περιστατικά και παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών κατ' οίκον.

Επίσης, «ανοιχτό» είναι το ζήτημα δημιουργίας «δικτύου» μικρών ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς σε λίγες εβδομάδες αναμένεται το σχετικό business plan, τα αποτελέσματα του οποίου θα μελετηθούν πριν να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v