Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Καμία σημαντική επίπτωση από την ανατίμηση στο ελβετικό φράγκο

Η πρόσφατη ανατίμηση του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ δεν είχε καμία σημαντική επίπτωση στη χρηματοοικονομική της θέση αναφέρει η Τράπεζα Κύπρου, ενώ σε ότι αφορά τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, ύψους 1,09 δισ. ευρώ, σημειώνει ότι αν κριθεί αναγκαίο θα λάβει πρόσθετες προβλέψεις.

Κύπρου: Καμία σημαντική επίπτωση από την ανατίμηση στο ελβετικό φράγκο

Σε σχέση με την πρόσφατη συναλλαγματική μεταβολή του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ, η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Επιπτώσεις από τη συναλλαγματική θέση της Τράπεζας: Στα πλαίσια της συντηρητικής στρατηγικής ανάληψης κινδύνου, πολιτική της Τράπεζας είναι η αντιστάθμιση του συναλλαγματικού κινδύνου. Ως εκ τούτου, η πρόσφατη ανατίμηση του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ δεν είχε καμία σημαντική επίπτωση στην χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας.

Επιπτώσεις λόγω πιστωτικού κινδύνου: Το δανειακό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας σε ελβετικό φράγκο κατά την 31 Δεκεμβρίου 2014, ανερχόταν σε €1,09 δις ή ποσοστό γύρω στο 4,6% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου. Η πλειοψηφία των δανείων αυτών είχε παραχωρηθεί πριν το 2011. Η Τράπεζα, στο πλαίσιο της πολιτικής διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου, παρακολουθεί στενά το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, και αν κριθεί αναγκαίο θα λάβει επιπρόσθετες προβλέψεις σύμφωνα με την πολική της Τράπεζας για προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v