Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΒΓΑΛ: Μήνυση στην οικ. Παπαδάκη από ΔΕΛΤΑ

Η ΔΕΛΤΑ προχώρησε σε αυτήν την κίνηση μετά την άρνηση της οικογένειας Παπαδάκη να τηρήσει το προσύμφωνο, βάσει του οποίου η πρώτη αποκτά το 43% της ΜΕΒΓΑΛ. Τι δηλώνουν πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της βορειοελλαδίτικης εταιρείας. Οι προθέσεις της ΔΕΛΤΑ.

ΜΕΒΓΑΛ: Μήνυση στην οικ. Παπαδάκη από ΔΕΛΤΑ

Την ακύρωση των αποφάσεων της τελευταίας τακτικής γενικής συνέλευσης της ΜΕΒΓΑΛ πρόκειται να ζητήσει η ΔΕΛΤΑ Τροφίμων, θυγατρική της Vivartia, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε μήνυση με την οποία ζητά τη δίωξη της οικογένειας Παπαδάκη για απάτη αλλά και διαχειριστικό έλεγχο στη ΜΕΒΓΑΛ για τα πεπραγμένα της πλευράς Παπαδάκη.

Η απόφαση αυτή της ΔΕΛΤΑ είναι απόρροια με βάση τις ίδιες πληροφορίες της άρνησης της ΜΕΒΓΑΛ, και συγκεκριμένα της οικ. Παπαδάκη, να τηρήσει το προσύμφωνο που είχαν υπογράψει οι δυο πλευρές τον περασμένο Απρίλιο βάσει του οποίου η ΔΕΛΤΑ αποκτά το 43% της ΜΕΒΓΑΛ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βασικός μέτοχος της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας αρνείται να μεταβιβάσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στη ΔΕΛΤΑ, ακόμη και μετά την έγκριση της συναλλαγής από την Επιτροπή Ανταγωνισμού τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως ρητά προέβλεπε το προσύμφωνο συνεργασίας.

Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της ΜΕΒΓΑΛ δηλώνουν άγνοια για την κίνηση της ΔΕΛΤΑ και αναφέρουν πως δεν έχουν λάβει ενημέρωση για την ύπαρξη μήνυσης εναντίον της οικογένειας Παπαδάκη, ενώ αποφεύγουν να τοποθετηθούν για την «ταμπακέρα». Δηλαδή για ποιον λόγο η πλευρά Παπαδάκη δεν έχει ολοκληρώσει τη συναλλαγή, όπως προέβλεπε το προσύμφωνο, ή αν στο κάδρο υπάρχει πλέον κάποιος άλλος σχεδιασμός, όπως αυτός που έχει δει το φως της δημοσιότητας και αναφέρει ότι η οικογένεια Παπαδάκη συνομιλεί με στρατηγικό επενδυτή.

Μπορεί από την πλευρά της ΜΕΒΓΑΛ τα πράγματα να παραμένουν θολά για τις προθέσεις σχετικά με το deal με τη ΔΕΛΤΑ, ωστόσο η πλευρά του ομίλου Vivartia μέσω τόσο της μήνυσης που κατέθεσε, όσο και των δηλώσεων στελεχών της επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να ολοκληρώσει την εξαγορά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Οκτωβρίου ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia Ιωάννης Αρτινός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου είχε υπογραμμίσει πως βούληση της Vivartia είναι να ολοκληρώσει την εξαγορά, αν και δεν είχε κρύψει ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών ήταν παγωμένες.

Σημειώνεται ότι το προσύμφωνο εξαγοράς προβλέπει την απόκτηση από τη ΔΕΛΤΑ (Vivartia) του 43% που κατέχει η οικογένεια Παπαδάκη - Χατζηθεοδώρου στη ΜΕΒΓΑΛ έναντι τιμήματος 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ η ΔΕΛΤΑ με την ολοκλήρωση του deal θα καταστεί ο βασικός μέτοχος της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας με ποσοστό 57,8%, αφού ελέγχει ήδη ποσοστό 14,8%.

Τι απαντά η ΜΕΒΓΑΛ

Σε ανακοίνωση, της η εταιρία σημειώνει:

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι υποβλήθηκε μήνυση από την εταιρεία ΔΕΛΤΑ-Vivartia εναντίον της ΜΕΒΓΑΛ και πιο συγκεκριμένα σε βάρος της οικογένειας Παπαδάκη.

Η Διοίκηση της εταιρείας δηλώνει πως μέχρι στιγμής δεν έχει περιέλθει σ΄αυτήν καμία επίσημη ενημέρωση ούτε έχει γίνει κάποια σχετική επίδοση από τις αρμόδιες αρχές και κατά συνέπεια δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί του θέματος. Σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμεί να εμπλακεί στον πόλεμο εντυπώσεων δια των μέσων ενημέρωσης, που φαίνεται να επιδίδονται κάποιοι άλλοι.

Όπως ήδη έχει τονίσει πρόσφατα, η εταιρεία, σεβόμενη την 65ετή ιστορία της, εστιάζεται στην περαιτέρω ανάπτυξή της, καθώς πιστεύει ότι δική της ευθύνη αποτελεί η διασφάλιση των 700 εργαζομένων της, των 1000 παραγωγών γάλακτος και των χιλιάδων συνεργατών και προμηθευτών της και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης, τις δυσκολίες του οποίου ενίσχυσαν πρόσφατα αλλεπάλληλες υποβολιμαίες αντιξοότητες...

Αυτό το στόχο υπηρετεί η διοίκηση της ΜΕΒΓΑΛ και κανέναν άλλο. Επιφυλάσσεται δε να ενημερώσει για τις περαιτέρω πρωτοβουλίες της, όταν αυτές καταστούν οριστικές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v