Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Quest Holdings: «Γιατί εξαγοράσαμε την Cardlink»

Η Cardlink δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών δικτύου ταμειακών POS με κάρτες πληρωμών και ως πελάτες είχε τις Alpha και Eurobank. H Quest σκοπεύει να προχωρήσει σε ΑΜΚ στην εταιρία και να επιδιώξει συνεργασία και με άλλες τράπεζες.

Quest Holdings: «Γιατί εξαγοράσαμε την Cardlink»

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η διεύρυνση του πελατολογίου με την προσθήκη και άλλων τραπεζών είναι οι δύο επόμενες κινήσεις που σχεδιάζει ο όμιλος Quest.

Έναντι 15 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή την εξαγορά του 100% των μετοχών της Cardlink, εταιρείας όπου κατείχαν από 50% οι τράπεζες Alpha και Eurobank.

Η Cardlink δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών δικτύου ταμειακών POS με κάρτες πληρωμών και ως πελάτες είχε τις δύο τράπεζες-μετόχους της. Το 2013 (τελευταία δημοσιευθέντα στοιχεία) η εταιρεία σημείωσε κύκλο εργασιών 8,79 εκατ. ευρώ, καθαρή ζημία 1,37 εκατ. ευρώ, ενώ στις 31/12/2013 τα ίδια κεφάλαιά της ήταν ελαφρά αρνητικά (-920 χιλ. ευρώ).

Ο λόγος που οι δύο τράπεζες πούλησαν την Cardlink ήταν η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, σύμφωνα με το οποίο τέτοιες υπηρεσίες πρέπει πλέον να παρέχονται από τρίτους.

Κύκλοι προσκείμενοι στην Quest Holdings αναφέρουν πως «πείσαμε τις δύο τράπεζες μέσα από την μακρόχρονη πορεία μας, πως ο όμιλός μας διαθέτει και την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία, προκειμένου να λειτουργήσει την εταιρεία και να συνεχίσει να προσφέρει υπεύθυνες υπηρεσίες».

Πέραν αυτού, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους:

• Μετά την εξαγορά, θα ακολουθήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Cardlink.

• Η Quest Holdings έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία με τις δύο αυτές τράπεζες για κάποιο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή πορεία της εταιρείας.

• Θα επιδιωχθεί η σύναψη συνεργασίας και με άλλες ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να διευρυνθεί το πελατολόγιο της εταιρείας.

• Στόχος είναι να επιστρέψει σύντομα η Cardlink σε κερδοφόρο αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v