Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μινέρβα: Πλήρωσε 6,6 εκατ. για την εξαγορά του «Ξύδι ΤΟΠ»

Με την απόκτηση του «Ξύδι ΤΟΠ» από την Pernord Ricard, η Mινέρβα ενισχύει τον τζίρο της κατά 4 εκατ. ευρώ, όσο και οι ετήσιες πωλήσεις της σειράς των συγκεκριμένων προϊόντων, ενώ εκτιμάται ότι θα διευρύνει το καλάθι των προϊόντων της εντός και εκτός Ελλάδας.

Μινέρβα: Πλήρωσε 6,6 εκατ. για την εξαγορά του «Ξύδι ΤΟΠ»

Στα 6,65 εκατ. ευρώ (5 εκατ. λίρες) ανήλθε το τίμημα που κατέβαλε τοις μετρητοίς η Mινέρβα στην Pernord Ricard για την απόκτηση του Ξύδι ΤΟΠ.

Αυτό αναφέρεται μεταξύ των άλλων στη χθεσινή ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του α' εξαμήνου –σ.σ. ολοκληρώθηκε στις 30/11/2014- της μητρικής εταιρείας της Mινέρβα, PZ Cussons.

Η μητρική εταιρεία εκτιμά ότι η συγκεκριμένη εξαγορά θα ενισχύσει σημαντικά το portfolio προϊόντων της Mινέρβα η οποία το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα παρουσίασε καλή ανάπτυξη κερδοφορίας για το σύνολο της γκάμας των προϊόντων που διαθέτει (ελαιόλαδο, τυριά και προϊόντα επάλειψης).

Με την απόκτηση του ξύδι ΤΟΠ η Mινέρβα ενισχύει τον τζίρο της κατά 4 εκατ. ευρώ, όσο και οι ετήσιες πωλήσεις της σειράς των συγκεκριμένων προϊόντων, ενώ εκτιμάται ότι θα διευρύνει το καλάθι των προϊόντων της, τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά.

Η ιστορία των προϊόντων ΤΟΠ ξεκινάει από το 1935 στον Πειραιά και φτάνει έως σήμερα, με διάφορους τύπους ξυδιού, όπως ξύδι από κόκκινο ή λευκό κρασί, από μήλα ή με εστραγκόν, ξύδι Βαλσάμικο κ.ά.

Τα προϊόντα παράγονται σε μονάδα παραγωγής στον Πειραιά, όπου απασχολούνται 11 εργαζόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v