Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρση της πολιτικής επιστράτευσης στη ΔΕΗ ζητά ο «Σπάρτακος»

Επιστολή στον Λαφαζάνη από το σωματείο. Ο "Σπάρτακος" υποστηρίζει ότι η επιστράτευση αποφασίστηκε χωρίς να πληρούνται οι συνταγματικές προϋποθέσεις και με βάναυση καταπάτηση της συνδικαλιστικής ελευθερίας.

Αρση της πολιτικής επιστράτευσης στη ΔΕΗ ζητά ο «Σπάρτακος»
Την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ ζητά το σωματείο "Σπάρτακος" της επιχείρησης, με επιστολή προς τον νέο υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η "πολιτική κινητοποίηση" ισχύει από τον Ιούλιο του 2014 με απόφαση του τ. πρωθυπουργού Α. Σαμαρά που ελήφθη εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Ο "Σπάρτακος" υποστηρίζει ότι η επιστράτευση αποφασίστηκε χωρίς να πληρούνται οι συνταγματικές προϋποθέσεις και με βάναυση καταπάτηση της συνδικαλιστικής ελευθερίας.

«Γνωρίζοντας τις δημοκρατικές σας καταβολές, την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση -τόσο τη δική σας όσο και του πρωθυπουργού- για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών- αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός σας, ζητούμε την άμεση άρση της υφιστάμενης κατάστασης, με τη λήξη της επιστράτευσης που καταργεί με τον πλέον απολυταρχικό τρόπο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας» καταλήγει ο "Σπάρτακος".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v