Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με νόμο σταματά η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Δεν τίθεται θέμα αλλαγής στη διοίκηση της ΔΕΗ, μεταφέρουν κύκλοι του υπουργείου Ενέργειας μετά τη συνάντηση του Π. Λαφαζάνη με τον Α. Ζερβό. Με νομοθετική ρύθμιση η διακοπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης. Ερώτημα για τιμολόγια βιομηχανίας.

Με νόμο σταματά η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο συνάντηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση του υπουργού με τον επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ Γιάννη Γιαρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναντήσεις γίνονται προκειμένου να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τα θέματα άμεσης προτεραιότητας που αφορούν τις δύο επιχειρήσεις. Χωρίς να προκύψει καμία σημαντική είδηση μέχρι στιγμής, και με βάση όσα άφησαν να εννοηθούν πηγές του υπουργείου, ο κ. Λαφαζάνης είπε στον επικεφαλής της ΔΕΗ ότι για την ώρα τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα αλλαγής στη διοίκηση της εταιρίας.

Επίσης από την πλευρά της διοίκησης της επιχείρησης έγινε γνωστό στην πολιτική ηγεσία ότι θα πρέπει το συντομότερο να αντιμετωπιστεί το θέμα της σύμβασης της ΔΕΗ με Αλουμίνιο και με τα βιομηχανικά τιμολόγια, όπως και με τα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος. Ακόμη από την πλευρά της διοίκησης της ΔΕΗ ενημερώθηκε ο υπουργός ότι προκειμένου να γίνει πράξη η διακοπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης και της «μικρής ΔΕΗ», θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Μόνο έτσι θα καλυφθεί η διοίκηση της ΔΕΗ.

Τέλος με την ευκαιρία ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση ενεργειακής εταιρείας του δημοσίου, ενώ εξυπακούεται ότι έχει σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης για τον ΑΔΜΗΕ, παρότι ο διαγωνισμός βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v