Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μασούτης: Αποκτά θέση και στην Χίο μέσω εξαγοράς

Η εταιρία προχωρά στην αγορά δύο καταστημάτων τοπικής αλυσίδας, ενώ περί τα τέλη του μήνα θα ολοκληρώσει την εξαγορά. Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα όλοι οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου, αλλά και περιφερειακοί.

Μασούτης: Αποκτά θέση και στην Χίο μέσω εξαγοράς

Με «Δούρειο Ίππο» τοπικούς παίκτες η μία μετά την άλλη μεγάλη λιανεμπορική αλυσίδα τροφίμων επιχειρεί να πάρει «κομμάτι» από την «παρθένα» ακόμη «τουριστική λιανεμπορική πίτα» των ελληνικών νησιών.

Τα 20 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες, και εν δυνάμει καταναλωτές, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας κυρίως στους τουριστικούς προορισμούς, η ρευστότητα των νοικοκυριών ως αποτέλεσμα του χαμηλού κόστους ζωής και η πολυδιάσπαση της αγοράς, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους το οργανωμένο λιανεμπόριο και δη οι μεγάλοι του λιανεμπορίου τροφίμων, "βλέπουν" το τελευταίο διάστημα με μεγαλύτερη ζέση την ισχυροποίηση της θέσης τους στην επαρχία και δη στα ελληνικά παράλια - τουριστικές περιοχές της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr και η «είσοδος» της Βορειοελλαδίτικης αλυσίδας Δ. Μασούτης στην αγορά της Χίου.

Είσοδος η οποία υλοποιείται μέσω της εξαγοράς δύο καταστημάτων τοπικής αλυσίδας και η οποία θα επισφραγιστεί περί τα τέλη του μήνα, οπότε και θα ολοκληρωθεί η εξαγορά.

Εκτός από την αλυσίδα Μασούτης σε ανάλογες κινήσεις έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα όλοι οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου, αλλά και περιφερειακοί παίκτες, όπως είναι η Κρητική αλυσίδα ΙΝΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v