Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διεκδικεί έργο βιολογικού καθαρισμού στη Μπογκοτά

Μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ περιλαμβάνεται στους τέσσερις διεκδικητές του έργου αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού της Μπογκοτά στην Κολομβία, προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διεκδικεί έργο βιολογικού καθαρισμού στη Μπογκοτά

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η οποία διαχειρίζεται το βιολογικό καθαρισμό της Αθήνας στην Ψυττάλεια, είχε από πέρυσι ενδιαφερθεί για το έργο στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, αλλά οι διαδικασίες έχουν καθυστερήσει εξαιτίας τοπικών αντιδράσεων και έλλειψης πόρων. Στόχος του έργου είναι να αυξηθεί η δυνατότητα καθαρισμού των λυμάτων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα μόλυνσης στον ποταμό El Salitre. 

Τον περασμένο Απρίλιο η κοινοπραξία Expansion PTAR Salitre στην οποία συμμετείχε η ΑΚΤΩΡ μαζί με την ισπανική Aqualia Infraestructuras και την κολομβιανή Cass Constructions, ήταν ένας από τους τέσσερις ομίλους που πέρασαν στην τελική φάση.

Οι τρεις ανταγωνιστές της κοινοπραξίας είναι η νοτιοκορεάτικη Daewoo Engineering Construction, η κοινοπραξία Aguas del Salitre (συμμετέχουν η βραζιλιάνικη Constructora Norberto Odebrecht και η γαλλική OTV) και η κοινοπραξία Union Temporal Ampliacion Salitre στην οποία συμμετέχουν η γαλλική Degremont και η νοτιοκορεάτικη Hyundai Engineering.

Ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ επιχειρεί, κυρίως μέσω της δραστηριότητας στον τομέα κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων να επεκταθεί στη Λατινική Αμερική. Μέσω της Greenwood Biosar, της κοινής εταιρείας με τον όμιλο Libra της οικογένειας Λογοθέτη, κατασκεύασε φωτοβολταϊκό 40 MW στη Χιλή, ενώ μέσω της Biosar Panama υλοποιεί αντίστοιχα έργα στον Παναμά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v