Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΔΙΕ: Αναστέλλονται οι ιπποδρομίες εν μέσω βροχής κατασχέσεων

Στον αέρα βρίσκεται από σήμερα το ιπποδρομιακό στοίχημα αφού ο ΟΔΙΕ αδυνατεί να καταβάλλει τυχόν κέρδη σε παίκτες καθώς δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Ραντεβού με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ζητούν φορείς του ιπποδρομού.

ΟΔΙΕ: Αναστέλλονται οι ιπποδρομίες εν μέσω βροχής κατασχέσεων

Σε αναστολή των ιπποδρομιακών στοιχημάτων προχώρησε από σήμερα ο ΟΔΙΕ καθώς δεσμεύθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί του οργανισμού με αφορμή κατασχετήριο για παλαιότερες οφειλές προς συμβασιούχους εργαζόμενους. Εξαιτίας της δέσμευσης του κεντρικού τραπεζικού λογαριασμού ο ΟΔΙΕ δε μπορεί πλέον να πραγματοποιήσει καμία συναλλαγή, από τη μισθοδοσία μέχρι την απόδοση τυχόν κερδών σε παίκτες του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε η αναστολή των ιπποδρομιών, ενώ εκκρεμούν δεκάδες κατασχέσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΟΔΙΕ αναφέρεται ότι "λόγω της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών της δεν θα διεξαχθεί σήμερα πρόγραμμα ιπποδρομιακού στοιχήματος και αναστέλλεται η διεξαγωγή του μέχρι νεοτέρας".

Με βάση τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ΟΔΙΕ πρόκειται να τεθεί σε εκκαθάριση στις 30 Μαρτίου. Μέχρι τότε ευελπιστούσαν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) πως θα έχει υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος στον ΟΠΑΠ που είχε συμμετάσχει στο σχετικό διαγωνισμό. Η σύμβαση επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή, αλλά το χρονοδιάγραμμα ανετράπη εξαιτίας των εκλογών.

Φορείς του ιπποδρόμου έχουν ήδη ζητήσει συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη καθώς θεωρούν πως πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης ώστε να μη χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v