Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Digea: Ολοκληρώθηκε η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση

Η Digea παρέχει σήμερα τις υπηρεσίες της σε 8 τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και 103 τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας, ενώ το δίκτυό της αποτελείται από 156 κέντρα εκπομπής και δίνει πρόσβαση σε πάνω από το 96% του πληθυσμού.

Digea: Ολοκληρώθηκε η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση
Την ολοκλήρωση του έργου μετάβασης στην ψηφιακή «εποχή» της τηλεόρασης, παρέχοντας ένα προηγμένο τεχνολογικά τηλεοπτικό περιβάλλον με εξαιρετικής ποιότητας εικόνα και ήχο καθώς και νέες δυνατότητες για την τηλεόραση, για πάνω από 10.500.000 τηλεθεατές που συνολικά επωφελούνται, ανακοίνωσε η Digea.

Όπως σημειώνεται, η Digea, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, ανέλαβε να αναπτύξει το νέο επίγειο ψηφιακό δίκτυο τηλεοπτικής ευρυεκπομπής της χώρας και κατάφερε να ολοκληρώσει σε εξαιρετικά στενά χρονικά πλαίσια, μέσα σε μόλις 224 ημέρες, τη μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Το δίκτυο αποτελείται από 156 κέντρα εκπομπής και δίνει πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα με την τέλεια εικόνα και ήχο σε πάνω από το 96% του πληθυσμού, ποσοστό που παρά το εξαιρετικά δύσκολο ανάγλυφο της χώρας και τον μεγάλο αριθμό των νησιών της, είναι το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμιακής κάλυψης στην Ευρώπη για την συγκεκριμένη πλατφόρμα μετάδοσης και για τους ιδιωτικούς σταθμούς.

Η Digea παρέχει σήμερα τις υπηρεσίες της σε 8 τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και 103 τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας. Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα, πέρα από την υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου, πρόκειται να αναβαθμίσει σημαντικά την τηλεοπτική εμπειρία με περιεχόμενα υψηλής ευκρίνειας, ενώ αναμένεται να βοηθήσει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μέσα από αμφίδρομες υπηρεσίες και άλλες υπηρεσίες για το ευρύ κοινό.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε αμιγώς από ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ για την ανάπτυξη του δικτύου χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός κορυφαίας τελευταίας τεχνολογίας που είχε σαν αποτέλεσμα μεταξύ άλλων και την σημαντική μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του δικτύου.

Τέλος, η έγκαιρη ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης, επέτρεψε στην Πολιτεία την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το Ψηφιακό Μέρισμα. Οι δύο αυτές αποδόσεις φάσματος απέφεραν στην Πολιτεία το ποσό των 400.000.000 ευρώ.

Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στη χώρα, ο γενικός διευθυντής της Digea, κ. Γιώργος Μαθιός δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Digea αποτέλεσε το 'όχημα' ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για τη χώρα, την οριστική μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική εκπομπή, που ήρθε να αναβαθμίσει την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων καθώς οι τηλεθεατές ακόμη και στις ακριτικές περιοχές απέκτησαν πρόσβαση στην τέλεια εικόνα και ήχο του ψηφιακού σήματος. Τα κέντρα εκπέμπουν πλέον στις τελικές, κατοχυρωμένες σε παγκόσμιο επίπεδο συχνότητες εξαλείφοντας τον κίνδυνο των παρεμβολών από τις γειτονικές χώρες. Η κρυστάλλινη εικόνα και ήχος είναι μόνο η αρχή των δυνατοτήτων της νέας πλατφόρμας που επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις για τους Έλληνες τηλεθεατές αλλά και την αγορά στο προσεχές μέλλον».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v