Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Trust: Καθαρά κέρδη €920 χιλ. έναντι ζημιών το 2014

O κύκλος εργασιών του ομίλου της Alpha Trust τo 2014 ανήλθε σε 6,60 εκ. ευρώ έναντι 6,48 εκ. ευρώ κατά το 2013.

Alpha Trust: Καθαρά κέρδη €920 χιλ. έναντι ζημιών το 2014
Η Alpha Trust ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για την ετήσια οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα μεγέθη, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 6,60 εκ. ευρώ έναντι 6,48 εκ. ευρώ κατά το 2013, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 1,8%, κυρίως λόγω διεύρυνσης των πηγών εσόδων. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων του ομίλου έφτασαν τα 1,65 εκ. ευρώ έναντι 3,67 εκ. ευρώ το 2013, στα οποία περιλαμβανόταν ποσό 2,08 εκ. από την πώληση των δραστηριοτήτων της αγγλικής θυγατρικής εταιρίας έναντι 0,38 εκ. το 2014.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της εταιρίας ανήλθαν σε 0,92 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 0,06 εκ. ευρώ κατά το 2013.

Η εταιρεία στο πλαίσιο διεύρυνσης του σκοπού της και την αλλαγή της επωνυμίας σε «ALPHA TRUST Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων», προχώρησε παράλληλα σε εσωτερική αναδιάρθρωση. Σύμφωνα με τις νέες διοικητικές αλλαγές, η εταιρεία ανακοινώνει την ανάληψη καθηκόντων Διευθύνοντος Συμβούλου από τον κ. Κρις Αίσωπο, ανώτατο στέλεχος της Alpha Trust από το 2001 και με επαγγελματική εμπειρία είκοσι ετών στη διαχείριση κεφαλαίων. Σημειώνεται ότι ο κ. Φαίδων Ταμβακάκης παραμένει στη θέση του εκτελεστικού Αντιπροέδρου της εταιρείας, με ευθύνη στην ανάπτυξη εργασιών και διαχείριση χαρτοφυλακίων.

Λειτουργώντας με αξιοπιστία σε ένα δύσκολο και ευμετάβλητο εγχώριο περιβάλλον, η Alpha Trust πετυχαίνει για ακόμη μια χρονιά να αυξήσει τις εργασίες της, και να συνεχίσει να επενδύει σε ανθρώπινο δυναμικό και συστήματα με σκοπό να παραμείνει στην αιχμή του κλάδου και να συνεχίσει να προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες στους πελάτες και απόδοση στους μετόχους.

Απόφαση για το ύψος της διανομής μερίσματος θα ληφθεί εντός των προσεχών μηνών και προ της Γενικής Συνελεύσεως.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. David Gibbs δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το θετικό αποτέλεσμα της εταιρείας σε μια τόσο δύσκολη χρονιά για τις ελληνικές αγορές. Ελπίζουμε σύντομα να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να επανέλθει σε σταθερή ανοδική πορεία. Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τον Κρις Αίσωπο, ο οποίος αναλαμβάνει να οδηγήσει την Alpha Trust σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα».

Ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Φαίδων Ταμβακάκης δήλωσε: «Ο Κρις έχει τον ενθουσιασμό και τις αξίες που η Alpha Trust διατήρησε αναλλοίωτες επί 28 χρόνια, και είμαι βέβαιος ότι θα αντεπεξέλθει στην πρόκληση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v