Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PwC: Ανάμεσα στους 10 κορυφαίους εργοδότες που προτιμούν οι φοιτητές στην Ελλάδα

Στην έρευνα συμμετείχε δείγμα σχεδόν 2.000 νεαρών ατόμων, φοιτητές/φοιτήτριες και απόφοιτοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, από τις περισσότερες πανεπιστημιακές σχολές σε όλη την Ελλάδα.

PwC: Ανάμεσα στους 10 κορυφαίους εργοδότες που προτιμούν οι φοιτητές στην Ελλάδα

Την όγδοη θέση ανάμεσα στις 10 πρώτες εταιρείες που προτιμούν οι φοιτητές ως εργοδότες κατέλαβε η PwC Ελλάδας σε έρευνα που διεξήγαγε πρόσφατα η kariera.gr σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην έρευνα «Καριέρα και Γενιά Υ» συμμετείχε δείγμα σχεδόν 2.000 νεαρών ατόμων ηλικίας 18-30 ετών, φοιτητές/φοιτήτριες και απόφοιτοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, από τις περισσότερες πανεπιστημιακές σχολές σε όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η PwC, η έρευνα διεξήχθη στο χρονικό διάστημα Απριλίου - Σεπτεμβρίου 2014, με στόχο να εντοπίσει τους παράγοντες σύμφωνα με τους οποίους τα νεαρά άτομα επιλέγουν την εταιρεία που θα ήθελαν να είναι ο μελλοντικός εργοδότης τους, καθώς και τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία σχεδιάζουν την επαγγελματική τους πορεία. Παράλληλα, αναλύει τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι και οι νέες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν την καριέρα τους και τι θεωρούν σημαντικό όταν σχεδιάζουν και προγραμματίζουν την εργασιακή τους ζωή.

Η Δέσποινα Μαρίνου, Partner και Επικεφαλής Ανθρωπίνου Δυναμικού της PwC στην Ελλάδα, δήλωσε: «Η προτίμηση των νέων είναι τιμή για εμάς και αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλουμε για να είμαστε κοντά τους.

Συνεργαζόμαστε στενά με τα ελληνικά πανεπιστήμια και οι αριστούχοι απόφοιτοί τους είναι τα μελλοντικά μας στελέχη. Υποστηρίζουμε φοιτητές και φοιτήτριες με προγράμματα επαγγελματικής καθοδήγησης, σεμινάρια και υποτροφίες. Μέχρι σήμερα έχουμε δώσει πάνω από 100 υποτροφίες σε αριστούχους για μεταπτυχιακές σπουδές, από τους οποίους πολλοί εργάζονται σήμερα στην εταιρεία μας.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v