Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euromedica: Το β΄ εξάμηνο η λειτουργία του ΚΑΑ «Θησεύς»

Το νέο κέντρο θα παρέχει υπηρεσίες υγείας και νοσηλείας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς με παθήσεις του μυοσκελετικού, νευρικού, κυκλοφορικού, ερειστικού, αναπνευστικού συστήματος, καθώς και σε ασθενείς με διαταραχές λόγου.

Euromedica: Το β΄ εξάμηνο η λειτουργία του ΚΑΑ «Θησεύς»
Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «ΘΗΣΕΥΣ», που προήλθε από τη σύμπραξη του ομίλου Euromedica με διακεκριμένους γιατρούς-μετόχους, βρίσκεται επί των οδών Συγγρού και Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα, αποτελώντας το μοναδικό ΚΑΑ τέτοιου μεγέθους μέσα στην Αθήνα.

Το ΚΑΑ «ΘΗΣΕΥΣ» βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το β΄ εξάμηνο του 2015.

Με το νέο ΚΑΑ, ο όμιλος επεκτείνει το δίκτυο του στην Αττική, ενισχύοντας, παράλληλα, την παρουσία στο χώρο της αποθεραπείας και της αποκατάστασης στην Ελλάδα.

Το νέο κέντρο θα παρέχει υπηρεσίες υγείας και νοσηλείας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς με παθήσεις του μυοσκελετικού, νευρικού, κυκλοφορικού, ερειστικού, αναπνευστικού συστήματος, καθώς και σε ασθενείς με διαταραχές λόγου που έχουν ανάγκη αποκατάστασης, χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα μέσα και μεθόδους της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να νοσηλεύονται άτομα που πάσχουν:
• από κινητικές αναπηρίες
• από παθήσεις όπως τετραπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, ημιπληγία κ.λπ.
• από κακώσεις τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και αθλητικά ή εργατικά ατυχήματα
• από κακώσεις του νωτιαίου μυελού - σπονδυλικής στήλης
• κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
• ασθενείς μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο
• ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε καρδιοχειρουργικές ή ορθοπεδικές επεμβάσεις

Το ΚΑΑ «ΘΗΣΕΥΣ» προβλέπεται να λειτουργεί και ως Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για ασθενείς που θα επισκέπτονται τους χώρους θεραπείας προκειμένου να ολοκληρώσουν μια σειρά θεραπευτικών συνεδρίων σύμφωνα με την αγωγή που ακολουθούν. Στο πλαίσιο αυτό, στη διάθεση όλων των ασθενών κλειστής και ανοιχτής νοσηλείας θα βρίσκονται οι παρακάτω χώροι:

• Γυμναστήριο
• Ατομική κινησιοθεραπεία
• Εργοθεραπεία – λογοθεραπεία
• Θεραπευτική πισίνα
• Υγρός διάδρομος βάδισης
• Δινόλουτρα
• Χώρος Ατομικής Θεραπείας

«Για τη Euromedica η αποκατάσταση και η αποθεραπεία, αποτελεί εδώ και χρόνια στρατηγική απόφαση και επένδυση σε ένα κλάδο με μεγάλες προοπτικές, αλλά συγχρόνως και ένα κλάδο με σημαντική κοινωνική διάσταση, καθώς μέσω της δουλειάς μας δίνουμε τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας να έχουν ποιότητα ζωής, να επιστρέψουν στην κανονική καθημερινότητά τους ή να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Θωμάς Λιακουνάκος, πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του ομίλου Euromedica.

«Έχουμε ήδη 5 Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, και θεωρούμε ότι ο "Θησέας" είναι η φυσική συνέχεια για εμάς, δεδομένης τόσο της εμπειρίας και της εξειδίκευσης που έχουμε αποκτήσει, αλλά και των μεγάλων αναγκών του κλάδου στην Ελλάδα. Θέλουμε ο "Θησέας" να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την αποκατάσταση, γι' αυτό φροντίσαμε πέρα από τον άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό και το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, να έχουμε και ένα κτήριο που θα ξεχωρίζει χάρη στην αισθητική του, αλλά και το ποιοτικό περιβάλλον που θα προσφέρει σε ασθενείς και εργαζόμενους», σημείωσε.

Το κτήριο, συνολικής κεκαλυμμένης επιφάνειας 7.000 τ.μ. θα στεγάζει στους 5 ορόφους του τις μονάδες νοσηλείας συνολικής δυναμικότητας 60 κλινών που θα εξυπηρετούν τους ασθενείς της Κλειστής Νοσηλείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v