Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Τα σχέδια για Finansbank, Αστέρα και Εθνική Ασφαλιστική

Βασικές στρατηγικές της Εθνικής παραμένουν η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και κάποιο deal που θα αφορά την Εθνική Ασφαλιστική, τόνισε η διοίκηση της τράπεζας κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

ΕΤΕ: Τα σχέδια για Finansbank, Αστέρα και Εθνική Ασφαλιστική

Την ελπίδα τους ότι θα σταθεροποιηθεί και εν συνεχεία θα βελτιωθεί η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας εξέφρασαν τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία ενημέρωσαν τους ξένους επενδυτές, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Το ενδιαφέρον των ερωτήσεων επικεντρώθηκε στο θέμα της καθυστέρησης στην πώληση ποσοστού της Finansbank, με τα στελέχη της ΕΤΕ να απαντούν πως «δεδομένων των συνθηκών στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης η τράπεζα αποφάσισε να παγώσει για μερικές εβδομάδες το project, με στόχο πιο λογικές τιμές».

Για την επιβάρυνση του δανεισμού μέσω του ELA απάντησαν πως δεν είναι δραματική καθώς εξισορροπείται από το χαμηλό κόστος των καταθέσεων.

Για τα capital actions επεσήμαναν ότι βασικές στρατηγικές παραμένουν η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και κάποιο deal που θα αφορά την Εθνική Ασφαλιστική, ωστόσο η ανατροπή του σκηνικού της οικονομίας οδηγεί εκ των πραγμάτων σε καθυστέρηση, ενώ υπογράμμισαν ότι δεν υπήρξε αλλαγή των όρων από την DG Comp όσον αφορά την πώληση της Finansbank.

Τέλος, ο όμιλος έχει προχωρήσει στον σχηματισμό υψηλών προβλέψεων: Συγκεκριμένα 5,5 δισ. ευρώ για τα δάνεια retail και business στην Ελλάδα, 3,2 δισ. ευρώ για τα μεγάλα επιχειρηματικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v