Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Κάτω από το όριο του 5% το ποσοστό της Capital

Κάτω του 5% υποχώρησε το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η Capital στη Eurobank, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου που ελέγχει το ΤΧΣ.

Eurobank: Κάτω από το όριο του 5% το ποσοστό της Capital
Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία (εφεξής «Eurobank») ανακοινώνει τα εξής:

Mε βάση σχετικές ενημερώσεις που έλαβε από την εταιρεία «The Capital Group Companies, Inc.», στις 24 και 25 Μαρτίου 2015:

(i) Στις 20 Μαρτίου 2015, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου επί των κοινών μετοχών της Eurobank που κατείχε έμμεσα η Capital, κατήλθε του ορίου του 10% επί του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων ψήφου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (εφεξής «ΤΧΣ»), καθώς το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της Capital διαμορφώθηκε σε 8,6546%.

Το ανωτέρω ποσοστό αφορά σε 822.177.402 δικαιώματα ψήφου της «Capital Research and Management Company» (εφεξής «CRMC»)*, ελεγχόμενης εταιρείας της Capital.

(ii) Στις 23 Μαρτίου 2015, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου επί των κοινών μετοχών της Eurobank που κατείχε έμμεσα η Capital, κατήλθε του ορίου του 5% επί του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank, καθώς το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της Capital διαμορφώθηκε σε 4,956%, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου που ελέγχονται από το ΤΧΣ. Το ανωτέρω ποσοστό αφορά σε 728.877.402 δικαιώματα ψήφου της CRMC*, ελεγχόμενης εταιρείας της Capital.

* Η CRMC διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία συνιστώμενα από μετοχικούς τίτλους για λογαριασμό διαφόρων εταιριών επενδύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v