Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα χέρια των τραπεζών και η Νηρεύς

Τα μυστικά της συμφωνίας μεταξύ των τραπεζών και του ομίλου και ποια θέματα μένει να διευκρινιστούν.

Στα χέρια των τραπεζών και η Νηρεύς

Μετά από μια μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων με τις Τράπεζες, υπεγράφη παραμονές της 25ης Μαρτίου, μεταξύ της Νηρεύς και τον Πιστωτριών Τραπεζών η συνοπτική συμφωνία αμοιβαίας κατανόησης, μέσω της οποίας ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση του ομίλου Nηρεύς.

Η συμφωνία πιστωτριών τραπεζών με τη Nηρεύς, (σ.σ. έρχεται λίγους μήνες μετά από μια αντίστοιχη συμφωνία στην οποία προχώρησε η «Σελόντα») προβλέπει ότι μετά την κεφαλαιοποίηση δανείων ύψους 58,6 εκατ. ευρώ, ποσοστό 75% του μετοχικού κεφαλαίου θα περάσει στον έλεγχο των τραπεζών.

Ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει πιο θα είναι το ποσοστό των σημερινών βασικών μετόχων και ποιος θα «τρέχει» την εταιρεία μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν χθες θα εκδοθούν ομολογιακά δάνεια πάνω από 118 εκατ. ευρώ, ενώ ο στόχος είναι οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου.

Ειδικότερα οι βασικοί άξονες της αναδιάρθρωσης των δανείων του ομίλου θα είναι:

Α. Κεφαλαιοποίηση δανειακών απαιτήσεων ποσού έως 58.600.000 ευρώ με έκδοση νέων μετοχών της ΝΗΡΕΥΣ και τιμή έκδοσης 0,30 ευρώ ανά μετοχή, υπέρ των Πιστωτριών Τραπεζών, που αναμένεται να αποδώσει συνολικά ποσοστό ιδιοκτησίας του μετοχικού κεφαλαίου της ΝΗΡΕΥΣ στις Πιστώτριες περί το 75%.

Β. Έκδοση κοινών εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων ύψους έως 94.552.126 ευρώ και επιτόκιο EURIBOR+4,25%

Γ. Έκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους 24.466.293 ευρώ δεκαετούς διάρκειας, με επιτόκιο 1% και τιμή μετατροπής 0,30 ευρώ ανά μετοχή .

Ως προς το υφιστάμενο Μ.Ο.Δ. θα προταθεί από την εταιρεία προς τους ομολογιούχους δανειστές να εναρμονισθούν οι βασικοί όροι αυτού με τους όρους του νέου ΜΟΔ.

Επίσης προβλέπεται ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στην έναρξη διαδικασιών συγχώνευσής της με απορρόφηση της θυγατρικής SEA FARM IONIAN καθώς και σε επιμέρους εταιρικές πράξεις εντός του ομίλου που στοχεύουν στον εξορθολογισμό της δομής του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v