Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζαράκης: Επενδύσεις άνω του 1,2 δισ. για δίκτυα νέας γενιάς

Ο CFO έκανε εκτενή αναφορά στη στρατηγική του ομίλου ΟΤΕ και στις επενδύσεις του σε δίκτυα νέας γενιάς, οι οποίες όπως τόνισε μόνο στην Ελλάδα ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ την τετραετία.

Μαζαράκης: Επενδύσεις άνω του 1,2 δισ. για δίκτυα νέας γενιάς
Τις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς και τη στρατηγική του ομίλου ΟΤΕ παρουσίασε ο Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μπάμπης Μαζαράκης στη διεθνή συνάντηση για CFOs «CFO Summit 2015», που διοργανώνει το έγκυρο βρετανικό Μέσο Global Telecom Business στο Λονδίνο.

Η παρουσίαση του κ. Μαζαράκη, με τίτλο «Investing in new networks for the future» ( «Επενδύοντας σε νέα δίκτυα για το μέλλον»), επικεντρώθηκε στη στρατηγική τεχνολογικής υπεροχής του ΟΤΕ.

Όπως ανέφερε ο CFO του ομίλου ΟΤΕ, ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ σε μια πελατοκεντρική εταιρία, σύγχρονη, δυναμική και αποτελεσματική, βασίζεται στην τεχνολογική υπεροχή προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης στους πελάτες της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαζαράκης έκανε εκτενή αναφορά στη σημαντική συμβολή των δικτύων νέας γενιάς στις οικονομικές επιδόσεις που σημείωσε ο ΟΤΕ το 2014, επισημαίνοντας τη σταθεροποίηση των εσόδων από τη σταθερή τηλεφωνία και την υπεροχή της εταιρίας στα δίκτυα κινητής που ήδη οι πελάτες απολαμβάνουν. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο όμιλος υλοποιεί συνολικές επενδύσεις πάνω από 1,2 δισ. ευρώ μόνο στην Ελλάδα την τετραετία, με στόχο την εδραίωση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματός του, αλλά και τη στήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.

Η υλοποίηση της στρατηγικής τεχνολογικής υπεροχής βασίζεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και υλοποίηση εγκατάστασης δικτύων νέας γενιάς, στο μετασχηματισμό του δικτύου, και στη σύγκλιση σταθερής και κινητής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 και στον τρόπο που θα συμβάλει ο όμιλος ΟΤΕ για την επίτευξή τους, μέσω των τεχνολογιών VDSL, 4G και 4G+. Ακόμη, όπως αναφέρθηκε, ο μετασχηματισμός του δικτύου σε ένα μοντέρνο και απλό All-IP δίκτυο τα επόμενα χρόνια, θα επιτρέψει τη δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρίας, όσο και τη δημιουργία και ταχύτερη εμπορική διάθεση νέων καινοτόμων υπηρεσιών.

Το συνέδριο «CFO Summit» συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των CFOs των μεγαλύτερων εταιριών τηλεπικοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου επισημαίνουν ευκαιρίες ανάπτυξης και προσδιορίζουν τη μελλοντική κατεύθυνση της βιομηχανίας. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τους τρόπους με τους οποίους εξελίσσεται ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που φέρνει η εξέλιξη αυτή, καθώς επίσης και τον εντοπισμό περιοχών δυνητικής ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v