Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κανάκης: Νέα άνοδος κερδών το 2014

Η διοίκηση θα προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Κανάκης: Νέα άνοδος κερδών το 2014

Νέα αύξηση κύκλου εργασιών (από τα 17 στα 17,9 εκατ. ευρώ), λειτουργικών επιδόσεων (EBITDA από 2,26 σε 2,48 εκατ.) και καθαρής κερδοφορίας (από 1,45 σε 1,66 εκατ.) σημείωσε η εταιρεία πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Στέλιος Κανάκης.

Επιπρόσθετα, θετικά κινήθηκαν και οι ταμειακές ροές της εισηγμένης καθώς οι ελεύθερες ταμειακές ροές υπερέβησαν το 1,6 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τη χρηματοδότηση μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου, με παράλληλη ενίσχυση των διαθεσίμων.

Έτσι, στις 31/12/2014 ο τραπεζικός δανεισμός της Στ. Κανάκης ήταν μηδενικός, όταν το ταμείο της εισηγμένης διαμορφωνόταν στα 4,6 εκατ. ευρώ. Επίσης, τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 17,77 εκατ. ευρώ.

Για τη νέα χρονιά, η διοίκηση εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία, σημειώνοντας ωστόσο και το περιβάλλον αβεβαιότητας στην κυριότερη αγορά που δραστηριοποιείται (Ελλάδα).

Σύμφωνα λοιπόν με τη διοίκηση της εισηγμένης:

«A. Η σηµαντική αύξηση κατά 5,2% του κύκλου εργασιών το έτος 2014 σε σχέση µε το αντίστοιχο έτος 2013 και τούτο παρά το γενικότερο δυσµενές και αρνητικό περιβάλλον εκτιµάται από την εταιρεία ότι θα είναι ο βασικός δείκτης για την τελική διαµόρφωση του ετήσιου κύκλου εργασιών για το 2015.

Β. Η συνεχιζόµενη προσπάθεια για ανάπτυξη των εξαγωγών στις βαλκανικές χώρες η οποία αποτυπώνεται σε πωλήσεις ύψους 562 χιλ. ευρώ το 2014 από 460 χιλ. ευρώ το 2013 εκτιµάται από την εταιρεία ότι θα αντισταθµίσει σε ένα βαθµό την όποια σταθερή ζήτηση ή και τυχόν απώλειες στην ελληνική επικράτεια.

Γ. Το µικτό περιθώριο κέρδους εκτιµάται ότι θα κυµανθεί στα περσινά επίπεδα της τάξης του 34,5% µε τάση ενδεχοµένως και ελάχιστης ανόδου λόγω της διαφαινόµενης µικρής µείωσης των διεθνών τιµών πρώτων υλών.

∆. Η πρόβλεψη για το ίδιο περιθώριο µικτού κέρδους το 2015 µπορεί να επηρεάσει θετικά και τα τελικά αποτελέσµατα της Εταιρείας, η επιρροή όµως αυτή εκτιµάται, µε βάση τα σηµερινά δεδοµένα ότι θα είναι σε µικρό βαθµό».

Η διοίκηση θα προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή, όταν τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή του 2014 διαμορφώθηκαν στα 0,2217 ευρώ.

ΥΓ: Με βάση την τρέχουσα αποτίμηση της μετοχής (γύρω στο 1,97 ευρώ) η μερισματική απόδοση του τίτλου κυμαίνεται στο 5%, ο δείκτης P/BV στο 0,83, το P/E της μετοχής στο 8,9, όταν το καθαρό ταμείο (διαθέσιμα μείον σύνολο τραπεζικού δανεισμού) ανέρχεται στα 4,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v