Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Είμαστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τα αποκλειστικά μας δικαιώματα

Το 2015 θα είναι ένα ακόμη εποικοδομητικό έτος για τον ΟΠΑΠ, τόνισε ο CEO του ομίλου Καμίλ Ζίγκλερ στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. Κερδίζει έτος το live betting. Δεν μας επηρέασε η διακοπή της Superleague. Τι είπε για τα VLTs και το μέρισμα.

ΟΠΑΠ: Είμαστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τα αποκλειστικά μας δικαιώματα

Είμαστε ανοιχτοί για συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα των δικαιωμάτων για online gaming, υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ, στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα 2014 του οργανισμού. 

Ερωτηθείς αναφορικά με τα δημοσιεύματα για σχέδια της νέας κυβέρνησης αναφορικά με τις άδειες στοιχηματισμού, υπογράμμισε: «Διαβάσαμε ότι διαβάσατε. Περιμένουμε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τα αποκλειστικά δικαιώματα του OΠΑΠ.
Σε περίπτωση που απειληθούν ή περιοριστούν, θα εξασκήσουμε κάθε έννομο δικαίωμα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Το έχουμε πει στους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Είμαστε έτοιμοι για συζητήσεις». 

Αναφορικά με τα VLTs, υπογράμμισε την προεργασία που έχει γίνει για τα καταστήματα, τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι κατασκευαστικές εργασίες και υπογράμμισε ότι τα πρώτα καταστήματα αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του β' τριμήνου. Σημείωσε την μεγάλη ζήτηση για τα νέα καταστήματα (πάνω από 2.200 οι αιτήσεις) ενώ σημείωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την παραχώρηση μέσω διαγωνισμού, των 18.500 VLTs σε ιδιώτες. 

Ο κ. Ζίγκλερ υπογράμμισε ότι το 2014 ήταν έτος σταθεροποίησης για την Ελλάδα και σημαντικής βελτίωσης για τις επιδόσεις του OΠΑΠ ενώ τόνισε ότι περιμένει ένα ακόμη εποικοδομητικό έτος το 2015. 

Απέδωσε τα αυξημένα μεγέθη, κυρίως στο δ' τρίμηνο, τόσο στην πορεία του Τζόκερ (με τα συνεχή τζακ-ποτ) όσο και στο γεγονός ότι κερδίζει έδαφος το Live Betting. Υπογράμμισε ότι η μικρή υποχώρηση στα έσοδα από το Κίνο ήταν αναμενόμενη, δεδομένης της κυκλοφορίας του Σκρατς. 

Η διοίκηση του OΠΑΠ παραδέχτηκε το χαμηλότερο ποσοστό αποπληρωμής που καταγράφηκε στο Q4, κάτι που απέδωσε στα συνεχόμενα τζακ ποτ στο Τζόκερ, ενώ σημείωσε ότι λογικά τα ποσοστά αποπληρωμής θα βελτιωθούν το 2015.

Αναφορικά με το μέρισμα, ο κ. Ζίγκλερ διαβεβαίωσε «ως εκπρόσωπος της διοίκησης, ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για ακόμη μεγαλύτερα μερίσματα στο προσεχές διάστημα».

Ερωτηθείς εάν οι επιδόσεις του OΠΑΠ επηρεάστηκαν από τη διακοπή στο ελληνικό πρωτάθλημα (Superleague), σημείωσε ότι η συμβολή του ελληνικού πρωταθλήματος στα έσοδα του Πάμε Στοίχημα είναι πολύ χαμηλότερη από άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v