Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ: Αύξηση κύκλου εργασιών και μικτών κερδών το 2014

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου Ιασώ παρουσίασε αύξηση 8,84% και ανήλθε στα 116,53 εκατ., ενώ τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 14,08 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 41,65%. Τι δηλώνει για τη στάση του Δημοσίου ο πρόεδρος του ομίλου, Γεώργιος Σταματίου.

Ιασώ: Αύξηση κύκλου εργασιών και μικτών κερδών το 2014

Ο όμιλος Ιασώ ανακοίνωσε τα ετήσια αποτελέσματα 2014 τα οποία εμφανίζουν αύξηση του κύκλου εργασιών και των κερδών, παρά τις δυσμενείς συνθήκες και την εφαρμογή των μηχανισμών rebate και claw-back.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου παρουσίασε αύξηση 8,84% και ανήλθε στα 116,53 εκατ. € από 107,07 εκατ. € που ήταν πέρυσι και ο κύκλος εργασιών της μητρικής παρουσίασε αύξηση 11,26% και ανήλθε στα 62,80 εκατ. € από 56,44 εκατ. € που ήταν αντίστοιχα το 2013.

Στον όμιλο, τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 14,08 εκατ. € σημειώνοντας αύξηση 41,65% έναντι 9,94 εκατ. € το 2013. Στη μητρική εταιρία, τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 64,55% και ανήλθαν στα 14,46 εκατ. € σε σχέση με 8,79 εκατ. € που ήταν πέρυσι.

Ο πρόεδρος του ομίλου κ. Γεώργιος Σταματίου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε ότι: «Το 2014 ήταν μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ηπιότερες έναντι των προηγούμενων ετών διακυμάνσεις. Οι πρώτοι μήνες εμφάνισαν σχετική σταθεροποίηση, ενώ οι επόμενοι κινήθηκαν με αυξητικές τάσεις, τάσεις που περιορίστηκαν και έχασαν τη δυναμική τους πριν το κλείσιμο του έτους. Οι μεταβολές αυτές ήταν για μια ακόμη χρονιά δημιούργημα της αστάθειας και της αβεβαιότητας του γενικού κλίματος, που επιβαρύνθηκε από τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ, ιδίως από την καταφανή οικονομική και λειτουργική αδυναμία του και από την σοβαρή έλλειψη ρευστότητας.

Σε ένα τόσο προβληματικό περιβάλλον οι εταιρείες του Ομίλου ΙΑΣΩ κατάφεραν να αυξήσουν το κύκλο εργασιών και τα μικτά κέρδη τους ή τα κέρδη πριν από φόρους χρηματοδοτικά και επενδυτικά αποτελέσματα γνωστά ως EBITDA. Μεγέθη που θα ήταν καταφανώς μεγαλύτερα αν δεν επιβαρύνονταν με υπερβολικά ποσά περικοπών για rebate και claw back. Επισημαίνω ότι οι υπερβολικές και εφέτος περικοπές, μετέτρεψαν τα πριν και μετά από φόρους αποτελέσματα, από κερδοφόρα σε ζημιογόνα. Είναι λυπηρό και απογοητευτικό το φαινόμενο να κάνεις πραγματικά αξιοθαύμαστες προσπάθειες, γιατί πράγματι έγιναν από όλα τα μέλη της οικογένειας ΙΑΣΩ πολύ σοβαρές προσπάθειες για να ξεπεράσουμε τις όποιες επιπτώσεις από την οικονομική κρίση και ύφεση και η πολιτεία αντί να σε επιβραβεύσει, σου προσφέρει πάλι, για μια ακόμα χρονιά περικοπές και αναστολές πληρωμών. Οι περικοπές του ΕΟΠΥΥ μαζί με τις περαιτέρω μειώσεις στις αξίες των ακινήτων που έγιναν λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης στις τιμές των ακινήτων, καθώς και οι σημαντικές μειώσεις στις αξίες των συμμετοχών συνθέτουν από κοινού ένα μείγμα εξοντωτικό για τις εταιρείες του κλάδου. Μείγμα που εμφανίζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρήση και εύχομαι να είναι η τελευταία.

Παρά τις συνέπειες αυτές, όλοι εμείς που απαρτίζουμε την οικογένεια ΙΑΣΩ θεωρούμε ότι η σκληρή δουλειά και οι προσπάθειές μας έχουν εν γένει ευοδωθεί. Η στρατηγική μας να επενδύουμε σε τεχνολογία αιχμής και να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους ανθρώπους που μας επιλέγουν και μας εμπιστεύονται, θα συνεχιστεί, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε υγιείς συνεργασίες και να σχεδιάζουμε στοχευμένες ενέργειες στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά ενισχύοντας τη θέση του Ομίλου στην αγορά, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία προς τους μετόχους και το κοινωνικό σύνολο».

*Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στη δεξιά χρήση «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v