ΕΛΒΑΛ: Επιδόθηκε αγωγή από μετόχους για το deal με ΕΤΕΜ

Ημερομηνία συζήτησης της αγωγής των μετόχων κατά της ΕΛΒΑΛ ενώπιον του Δικαστηρίου ορίστηκε η 23-01- 2019.

ΕΛΒΑΛ: Επιδόθηκε αγωγή από μετόχους για το deal με ΕΤΕΜ

Η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΒΑΛ» γνωστοποιεί ότι, στις 01-04-2015, επιδόθηκε στην «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.», ως καθολικής διαδόχου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΤΕΜ Α.Ε.», η από 27.03.2015 Αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τακτική Διαδικασία) των εναγόντων:

α) Μάρκου Καλλέργη του Αντωνίου, β) Αικατερίνης, συζ. Μάρκου Καλλέργη, γ) Αχιλλέα Καλλέργη του Μάρκου, δ) Αντωνίου Καλλέργη του Μάρκου και ε) Διονυσίου Ποντίκη του Ιωάννου, απάντων πρώην μετόχων της «ΕΤΕΜ Α.Ε.», η οποία στρέφεται κατά της «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.», υπό την ανωτέρω ιδιότητά της, ημερομηνία δε συζήτησης της Αγωγής ορίστηκε η 23-01- 2019 ενώπιον του ανωτέρω Δικαστηρίου.

Με την προαναφερόμενη Αγωγή τους, οι ανωτέρω ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η σχέση ανταλλαγής των μετοχών της απορροφηθείσης εταιρείας «ΕΤΕΜ Α.Ε.» με μετοχές της απορροφήσασας εταιρείας «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.», η οποία, μεταξύ των άλλων, εγκρίθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της «ΕΤΕΜ Α.Ε.» της 24ης Νοεμβρίου 2014, είναι εσφαλμένη και μη δίκαιη, και ζητούν: να γίνει δεκτή η αγωγή τους, να καταβληθεί στον καθένα από τους ενάγοντες αποζημίωση σε μετρητά, κατά τα μερικότερα, για τον καθένα τους, ποσά που αναφέρονται στην αγωγή, και συνολικά, αποζημίωση σε μετρητά που ανέρχεται στο ποσό των 3.992.120,00 ευρώ, εντόκως από 01.12.2014, άλλως από την κοινοποίηση της αγωγής στην «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.», και να καταδικαστεί η «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.» στη δικαστική τους δαπάνη, ανερχομένης συνολικά στο ποσό των 90.213,58 ευρώ.

Συναφώς, υπενθυμίζεται ότι στην προαναφερθείσα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της «ΕΤΕΜ Α.Ε.» της 24ης Νοεμβρίου 2014, οι μέτοχοι της «ΕΤΕΜ Α.Ε.», με ποσοστό 93,71% των παρισταμένων ψήφων, είχαν αποφασίσει:

1. Την έγκριση: α) του από 1/10/2014 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης με απορρόφηση της ανώνυμης εταιρίας «ΕΤΕΜ Α.Ε., ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΑΦΡΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» από την ανώνυμη εταιρία «ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», β) της επεξηγηματικής έκθεσης του Διοικητικού  Συμβουλίου επί του ως άνω Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης και της έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 4.1.4.1.3. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γ) της έκθεσης της ελεγκτικής εταιρίας «ABACUS EΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΕ» σύμφωνα με το άρθρο 71 του Κ.Ν. 2190/20 για την διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των συγχωνευομένων εταιριών, δ) των εκθέσεων των ελεγκτικών εταιριών «RSM Greece SA» και «Deloitte Business Solutions Χατζηπαύλου Σοφιανός & Καμπάνης Α.Ε.» για την αποτίμηση της αξίας των συγχωνευομένων εταιριών σύμφωνα με το άρθρο 4.1.4.1.3. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ε) της συγχώνευσης των ως άνω ανωνύμων εταιριών.

2. Την παροχή εξουσιοδοτήσεων, για την υπογραφή κάθε σχετικού εγγράφου, στον κ. Εμμανουήλ Καρτσομιχελάκη, εντεταλμένο Σύμβουλο της εταιρίας και στο Διοικητικό Συμβούλιο για την τακτοποίηση κατά την κρίση του τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά την ανταλλαγή των μετοχών των συγχωνευομένων εταιριών, στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας.

Τέλος, χωρίς να προκαταλαμβάνεται η δικαστική κρίση, η «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.», εκτιμά ότι η προαναφερόμενη Αγωγή δεν θα γίνει δεκτή από το Δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v