Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Διπλασιάζει το ποσοστό της στην Εmma Delta η KKCG

Το 44,7% της Emma Delta ελέγχει πλέον ο σλοβακικός όμιλος KKGC ο οποίος απέκτησε το ποσοστό που κατείχαν εταιρείες συμφερόντων του Ρώσου Alexander Nesis.

ΟΠΑΠ: Διπλασιάζει το ποσοστό της στην Εmma Delta η KKCG

Σε διπλασιασμό του ποσοστού που κατέχει στην Emma Delta, η οποία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΟΠΑΠ, προχώρησε ο σλοβακικος όμιλος KKCG του επιχειρηματία Karel Komarek.

Η KKCG ανακοίνωσε νωρίτερα πως απέκτησε το 22,35% που κατείχε στην Emma Delta η εταιρεία ICT Holding του Ρώσου επιχειρηματία Alexander Nesis. Μετά τη συμφωνία το ποσοστό της KKCG στην επενδυτική εταιρεία που επικράτησε στο διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ αυξάνεται σε 44,7%, με την έμμεση συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του οργανισμού στο 14,8%.

Σύμφωνα με την παρουσίαση της Emma Delta προς τους υποψηφίους ομολογιούχους την περίοδο εξαγοράς του OΠΑΠ, ποσοστό 24% κατείχε η οικογένεια Μελισσανίδη, ενώ από 22% είχαν ο Τσέχος επιχειρηματίας Jirı Smejc, ο Alexander Nesis (του ομίλου ICT Group) και ο Tσέχος Karel Komarek ο οποίος τώρα διπλασιάζει το ποσοστό του.

Το 5% ελέγχεται από τον σλοβακικό όμιλο J&T που ιδρύθηκε από τους Jozef Tkác και Ivan Jakabovič, ενώ το 4% από τον επιχειρηματία Δημ. Κοπελούζο. Μικρή συμμετοχή στο επενδυτικό σχήμα έχει και ο διεθνής κολοσσός των τυχερών παιχνιδιών GTECH που ελέγχεται από την οικογένεια De Agostini και διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη λοταρία της Ευρώπης, στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η διοίκηση της KKCG ανακοίνωσε πως "παρά την ασταθή κατάσταση στην Ελλάδα, πιστεύουμε πως ο ΟΠΑΠ έχει ισχυρά περιθώρια δημιουργίας αξίας".

Η KKCG έχει στρατηγικές επενδύσεις στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών καθώς ελέγχει την τσέχικη SAZKA, μια από τις μεγαλύτερες λοταρίες στην κεντρική Ευρώπη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v