Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Hellenic Seaplanes τα υδατοδρόμια σε Χίο, Ψαρά, Οινούσσες

Ανάδοχος στη διαδικασία παραχώρησης για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες αναδείχθηκε θυγατρική εταιρία της Hellenic Seaplanes. Στόχος να ξεκινήσουν τα δρομολόγια εντός του 2015.

Στη Hellenic Seaplanes τα υδατοδρόμια σε Χίο, Ψαρά, Οινούσσες

Τη διαγωνιστική διαδικασία παραχώρησης για τη δημιουργία υδατοδρομίων στη Χίο, στα Ψαρά και στις Οινούσσες και τη δρομολόγηση υδροπλάνων, ολοκλήρωσε το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου.

Ανάδοχος ορίστηκε η εταιρία «Υδατοδρόμια Χίου, Ψαρών & Οινουσσών ΙΚΕ» θυγατρική της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε./Hellenic Seaplanes S.A., αυξάνοντας έτσι σε αριθμό το πτητικό δίκτυο κατά τρία υδατοδρόμια.

Με την οριστικοποίηση του αναδόχου, η «Υδατοδρόμια Χίου, Ψαρών & Οινουσσών ΙΚΕ» θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα να καταθέσει τους φάκελους αδειοδότησης των υδατοδρομίων έτσι ώστε να προλάβουν να ενταχθούν ως προορισμοί εντός του 2015.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου κ. Μιχάλης Μπελέγρης δήλωσε: «Η λειτουργία του υδατοδρομίου στα νησιά μας, αποτελεί μια λύση στα προβλήματα της σύνδεσης μας με την υπόλοιπη Ελλάδα, μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα του νησιού, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να αποκτήσουμε υποστήριξη και εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές. Προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς, πάντα στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, με σκοπό να ολοκληρωθεί η επενδυτική προσπάθεια το συντομότερο δυνατό».

Στη Χίο μάλιστα βρέθηκε και ο πρόεδρος της εταιρίας Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δηλώσει το έμπρακτο ενδιαφέρον των μετόχων της εταιρίας για το νησί, που σύμφωνα με τον ίδιο θα αποτελέσει κόμβο στα δρομολόγια τα οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσουν εντός του 2015. Όπως εξήγησε ο κ. Χαραλάμπους μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ τα υδροπλάνα της εταιρίας θα πραγματοποιούν τακτικές πτήσεις, περιηγητικές, ναυλωμένες, μεταφορές σε θέρετρα, μεταφορές φορτίων αλλά και αεροδιακομιδές ασθενών.

Ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes αναφέρθηκε επίσης στις ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφεληθούν η Χίος, τα Ψαρά και οι Οινούσες από το δίκτυο υδατοδρομίων. «Οι Δήμοι των νησιών, μέσω του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου προχώρησαν με αποφασιστικότητα στην δημιουργία υδατοδρομίων στα λιμάνια τους, ενισχύοντας έτσι την αναπτυξιακή και τουριστική δραστηριότητα τους», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η ανάπτυξη ενός μεγάλου δικτύου υδατοδρομίων, πρόκειται για ένα εγχείρημα καταφανώς εθνικής σημασίας και αν όλα πάνε καλά, σύντομα θα έχουμε έτοιμο ένα μέρος του δικτύου. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι δραστηριότητες μας είναι βιώσιμες μόνο όταν υπάρχει σωστή ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα. Όλες οι δραστηριότητές μας κινούνται πάντα μέσα σε ένα ορθολογικό πλαίσιο ώστε οι τελικές επιλογές να εξασφαλίζουν την επιτυχία της τόσο σημαντικής προσπάθειας που ήδη καταβάλλεται, στο πιο σύντομο χρονικό ορίζοντα».

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών ο πρόεδρος της εταιρίας ξεκαθάρισε ότι όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης καθώς οι υπηρεσίες των υπουργείων είναι αυτές που θα προωθήσουν τα ζητήματα της γρήγορης αδειοδότησης: «Ασφαλώς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δημιουργία ενός δικτύου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μια νέα μεταφορική υποδομή, που θα δώσει νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της νέας εθνικής μεταφορικής υποδομής έχει την στήριξη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και πιστεύουμε σύντομα θα έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα», επεσήμανε.

Σημειώνεται ότι η Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε./Hellenic Seaplanes S.A. έχει ξεκινήσει την διαδικασία ανάπτυξης υδατοδρομίων εξολοκλήρου μέσω ιδιωτικής επένδυσης στις παρακάτω περιοχές:

1. Υδατοδρόμιο Σκύρου
2. Υδατοδρόμιο Αλοννήσου
3. Υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας
4. Υδατοδρόμιο Σκοπέλου
5. Υδατοδρόμιο Τήνου
6. Υδατοδρόμιο Πάτμου
7. Υδατοδρόμιο Σάμου
8. Υδατοδρόμιο Χαλκιδικής (Ιδιωτική Μαρίνα)
9. Υδατοδρόμιο Σητείας
10. Υδατοδρόμιο Χαλκίδας
11. Υδατοδρόμιο Αιδηψού
12. Υδατοδρόμιο Κύμης
13. Υδατοδρόμιο Καρύστου
14. Υδατοδρόμιο Χίου
15. Υδατοδρόμιο Ψαρών
16. Υδατοδρόμιο Οινουσσών

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για δημιουργία υδατοδρομίων στις πιο κάτω λίμνες:

17. Τριχωνίδας στο Αγρίνιο
18. Παμβώτιδας στα Ιωάννινα
19. Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας
20. Πολυφύτου στην Κοζάνη
21. Κερκίνης στις Σέρρες
22. Μεγάλη Πρέσπα στη Φλώρινα
23. Βεγορίτιδας στο Αμύνταιο

Επιπλέον, έχει αναλάβει Τεχνικός Σύμβουλος αδειοδότησης για τα εξής υδατοδρόμια:

24. Υδατοδρόμιο Βόλου
25. Υδατοδρόμιο Ζακύνθου
26. Ιδιωτικό Υδατοδρόμιο Κέρκυρα (ιδιωτικό)
27. Ιδιωτικό Υδατοδρόμιο Μεγανήσι (ιδιωτικό)
28. Υδατοδρόμιο Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την εταιρία, μέχρι σήμερα πάνω από 50 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης που αν όλα πάνε καλά από το 2015 οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε με υδροπλάνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v