Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φαβορί η Πειραιώς για την Πανελλήνια Τράπεζα

Θέμα ωρών η μεταβίβαση της συνεταιριστικής τράπεζας στον όμιλο της Πειραιώς. Δεν κατόρθωσε να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες. Πρόταση κατέθεσε και η Eurobank. Στόχος η προστασία των καταθέσεων.

Φαβορί η Πειραιώς για την Πανελλήνια Τράπεζα

Ραγδαίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο καθώς η Πανελλήνια Τράπεζα περνά, όπως όλα δείχνουν στον όμιλο της Πειραιώς. Προηγουμένως δεν κατάφερε να προσελκύσει επενδυτές και να καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες ύψους 170 εκατ. ευρώ.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξέτασε μια σειρά λύσεις με απαράβατο κανόνα την προστασία των καταθέσεων της τράπεζας. Η διαδικασία για την αναδιάρθρωση και την πώληση της Πανελλήνιας Τράπεζας έγινε αθόρυβα και αφού προηγήθηκαν οι σχετικές επαφές με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Πηγές που πρόσκεινται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι βασικό ζητούμενο για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας ήταν εξαρχής η απόλυτη προστασία των καταθετών της.

Η Πανελλήνια Τράπεζα διαθέτει μετόχους το σύνολο των συνεταιριστικών τραπεζών και τη γερμανική, επίσης συνεταιριστική, D2 Bank. Η τράπεζα, μετά από δέκα και πλέον μήνες και μετά από παρατάσεις όσον αφορά τη διορία εύρεσης ιδιωτικών κεφαλαίων, δεν κατάφερε να προσελκύσει τα απαραίτητα κεφάλαια και να καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες, όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 170 εκατ. ευρώ.

Η Πανελλήνια Συνεταιριστική Τράπεζα διαθέτει δίκτυο 26 καταστημάτων και περίπου 160 εργαζόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v