Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηρεύς: Αναβολή της σημερινής κρίσιμης συνέλευσης

Η συνέλευση αναβάλλεται διότι η πλευρά της Linneaus, εκ των μετόχων της Νηρεύς, δεν θα παραστεί, αν και οι εκπρόσωποί της έχουν διαβεβαιώσει τη διοίκηση της εισηγμένης ότι θα δώσουν το παρών στην επόμενη συνέλευση.

Νηρεύς: Αναβολή της σημερινής κρίσιμης συνέλευσης

Αναβλήθηκε η σημερινή κρίσιμη γενική συνέλευση της Νηρεύς. Η αναβολή οφείλεται στο ότι η πλευρά της Linneaus, εκ των μετόχων της Νηρεύς, δεν θα παραστεί, αν και οι εκπρόσωποί της έχουν διαβεβαιώσει τη διοίκηση της εισηγμένης ότι θα δώσουν το παρών στην επόμενη συνέλευση, α' επαναληπτική η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου.

Μεταξύ των θεμάτων της σημερινής συνέλευσης είναι τα εξής.

- Έγκριση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης, όπως αποτυπώθηκε στην Συνοπτική Συμφωνία Αμοιβαίας Κατανόησης και στους περιεχόμενους σε αυτήν, όρους των δανείων (Term Sheet), με τα οποία θα αναχρηματοδοτηθεί το μεγαλύτερο μέρος του υφιστάμενου δανεισμού της εταιρείας και των θυγατρικών της.

- Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της, με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε υφιστάμενης κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της, με σκοπό το συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών ή/και το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού.

- Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με την κεφαλαιοποίηση χρηματικών απαιτήσεων εκ τραπεζικού δανεισμού, την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών και την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της.

- Έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους έως 29.466.293 ευρώ, μετατρέψιμου σε νέες μετοχές της εταιρείας για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού.

- Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 4.653.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση αναγκών κεφαλαίου κίνησης της.

- Έκδοση κοινού εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου, ύψους έως 58.219.126 ευρώ, για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων υποχρεώσεων της εταιρείας και την κάλυψη λειτουργικών αναγκών αυτής.

- Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους έως 31.450.000 ευρώ για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού και την χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών.

- Τροποποίηση όρων υφιστάμενου ομολογιακού μετατρέψιμου σε μετοχές δανείου αρχικού ύψους 19.995.575,10 ευρώ, που εκδόθηκε την 12/7/2007.

Επίσης στις λοιπές συμφωνίες είναι:

- Η έναρξη διαδικασιών συγχώνευσης της εταιρείας με απορρόφηση της θυγατρικής εταιρείας SEA FARM IONIAN.

- Ολοκλήρωση υλοποίησης της αναδιάρθρωσης έως τις 31/10/2015.

Σημειώνεται ότι η προτεινόμενη, από το ∆ιοικητικό Συμβούλιο, τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, στους πιστωτές της Εταιρείας, ορίζεται σε € 0,30 ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι η τιμή της μετοχής της Εταιρείας στις 27.3.2015 διαμορφώθηκε σε € 0.099. Η προτεινόμενη τιμή διάθεσης ύψους € 0,30 των μετοχών είναι ανώτερη από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή του προηγούμενου εξαμήνου €0,105, κατά 186%. Η τιμή αυτή θεωρείται εύλογη και συμφέρουσα, τόσο για την Εταιρεία, όσο και τους υφιστάμενους μετόχους της, σύμφωνα με τα τρέχοντα οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας, αλλά και τη χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών της, ενώ ενδέχεται να είναι υψηλότερη από τη χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών, κατά το χρόνο πραγματοποίησης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

Ο Εκπρόσωπος των Ομολογιούχων «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E.» του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, αρχικού ύψους ευρώ 19.995.575,10, εκδόσεως της εταιρείας με την επωνυμία "ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε" και το διακριτικό τίτλο "ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε'' («Εκδότης»), ανακοινώνει ότι στη Συνέλευση των Ομολογιούχων Δανειστών της Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στις 20.04.2015, ώρα 12.00 μ.μ., στα γραφεία του Εκδότη στο Κορωπί Αττικής (1ο χλμ. Λεωφόρου Κορωπίου Βάρης και Δημοκρίτου), παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου 2 Ομολογιούχοι, εκπροσωπούντες 3.068 ομολογίες, σε σύνολο 1.794.284 ομολογιών, ήτοι ποσοστό συμμετοχής 0,171% επί του ανεξόφλητου κεφαλαίου του ανωτέρω δανείου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνέλευσης δεν συζητήθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας.

Η Αʼ Επαναληπτική Συνέλευση των Ομολογιούχων Δανειστών θα συνεδριάσει την 04.05.2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00 μ.μ, στα γραφεία της έδρας του Εκδότη, στο 1ο χλμ Λεωφόρου Κορωπίου Βάρης και Δημοκρίτου στο Κορωπί Αττικής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρόσκληση που δημοσιεύτηκε στις 08.04.2015.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v