Στην αντεπίθεση η «Ελληνικός Χρυσός» με προσφυγή στο ΣτΕ κατά Λαφαζάνη

Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός υποστηρίζει πως το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έπρεπε να είχε εγκρίνει από τα τέλη Φεβρουαρίου τις μελέτες για τις μονάδες επεξεργασίας στα μεταλλεία Κασσάνδρας

Στην αντεπίθεση η «Ελληνικός Χρυσός» με προσφυγή στο ΣτΕ κατά Λαφαζάνη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε η Ελληνικός Χρυσός, η οποία εκμεταλλεύεται τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, κατά του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (ΠΑΠΕΝ). Στην προσφυγή, που έρχεται ως απάντηση στο «πάγωμα» σειράς αδειών που είχε λάβει η εταιρεία από το υπουργείο, αναφέρεται πως το ελληνικό δημόσιο, κατά παράβαση της σχετικής ειδικής διάταξης νόμου, δεν ενέκρινε εντός 60 ημερών από την υποβολή του, τις τεχνικές μελέτες για τις μονάδες «Εμπλουτισμού Μαντέμ Λάκκου» και «Μεταλλουργική Μονάδα Χαλκού, Χρυσού και Θεϊκού Οξέως Μαντέμ Λάκκου». 

Στην προσφυγή, με την οποία η καναδική Eldorado Gold (που ελέγχει την Ελληνικός Χρυσός) περνάει στην αντεπίθεση, αναφέρεται πως οι δύο τεχνικές μελέτες είχαν υποβληθεί στις 22 Δεκεμβρίου χωρίς το ΥΠΑΠΕΝ να τις εγκρίνει μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, όπως προβλέπεται. Κατά τους νομικούς συμβούλους του καναδικού ομίλου δεν υπεβλήθη από το δημόσιο (εντός της νόμιμης προθεσμίας) κανένα αίτημα για διευκρινήσεις ή οποιαδήποτε προσθήκη.

Θεωρούν πως με τη μη έγκριση των δύο τεχνικών μελετών η διοίκηση παραβιάζει το νόμο, απόφαση που αποτελεί «κατάχρηση εξουσίας» και «παράβαση της αρχής της ασφάλειας δικαίου και της συνέχειας του κράτους» καθώς και «παράβαση της χρηστής διοίκησης».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v