Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Υπεγράφη η σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Τη διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος για 20 χρόνια αναλαμβάνει η Ιπποδρομίες ΑΕ, θυγατρική του ΟΠΑΠ, μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

ΟΠΑΠ: Υπεγράφη η σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος με την Ιπποδρομίες Α.Ε. (100% θυγατρική της ΟΠΑΠ Investments Ltd) για 20 χρόνια. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), με τη υπογραφή της σύμβασης «ολοκληρώνεται με επιτυχία μια απαιτητική διεθνής διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη με τις πλέον αυστηρές δικλείδες ασφαλείας για το Ελληνικό Δημόσιο και σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας».

H ΟΠΑΠ Investments Ltd ανακηρύχθηκε το Σεπτέμβριο 2014 προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης μετά την υποβολή της υψηλότερης προσφοράς ύψους 40.500.000 ευρώ, για τη χορήγηση του δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια δύσκολη αποκρατικοποίηση, ενώ καταφέραμε να μεγιστοποιήσουμε το τελικό τίμημα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν πάντα η απρόσκοπτη συνέχιση της ελληνικής ιπποδρομιακής δραστηριότητας στο Μαρκόπουλο Αττικής, με τους καλύτερους δυνατούς όρους που θα διασφαλίζουν την ανάπτυξή της.»

Η ανακοίνωση της ΟΠΑΠ 

H ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι υπεγράφη στις 24 Απριλίου 2015, μεταξύ της Ιπποδρομίες Α.Ε. (100% θυγατρική εταιρεία) και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), η σύμβαση παραχώρησης 20-ετούς δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε ευρώ 40.501.000. Η σύμβαση τελεί υπό την οριστική έγκριση των αρμοδίων αρχών, ενώ η έναρξη λειτουργιών αναμένεται εντός του 3ου τριμήνου 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v