Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο «Μέγας Γύρος» βάζει πλώρη για την AIM του Λονδίνου

Η ελληνικών συμφερόντων παραγωγική εταιρεία σκοπεύει να αντλήσει από το Λονδίνο περί τα 10 εκατ. ευρώ. Η εισαγωγή τοποθετείται μέσα στο καλοκαίρι.

Ο «Μέγας Γύρος» βάζει πλώρη για την AIM του Λονδίνου

Κοντά ένα χρόνο μετά την παραγωγική της επέκταση στις ΗΠΑ η Μέγα Γύρος, των κ. Νίκου Λούστα και Γιώργου Νίκα, είναι έτοιμη να βάλει πλώρη για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο AIM του Λονδίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr η εισαγωγή τοποθετείται μέσα στο καλοκαίρι και πιθανότατα τον Ιούλιο με μια αποτίμηση της εταιρείας στα 40 εκατ. ευρώ.

Η ελληνικών συμφερόντων παραγωγική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 2007 και σήμερα διαθέτει εργοστάσια σε ΗΠΑ και Ελλάδα σκοπεύει να αντλήσει από το Λονδίνο περί τα 10 εκατ. ευρώ. Κεφάλαια τα οποία θα κατευθυνθούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων, αλλά και στη γεωγραφική εξαγωγική της επέκταση.

Ήδη η εταιρεία, στην οποία ποσοστό κάτω από το 10% κατέχει η Damma Holdings συμφερόντων του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου, εξάγει από την Ελλάδα τα προϊόντα της σε 12 αγορές, ενώ το εργοστάσιο της θυγατρικής της Megas Yeeros LLC στις ΗΠΑ, που ξεκίνησε να λειτουργεί τον περασμένο Αύγουστο, «σερβίρει» ήδη 12 πολιτείες των ΗΠΑ, την αγορά του Καναδά, αλλά και αυτή του Παναμά. Επίσης πρόσφατα η εταιρεία στο εν λόγω εργοστάσιο το οποίο παράγει γύρο δημιούργησε και μια νέα γραμμή παραγωγής για κρεατοσκευάσματα.

Η παραγωγική μονάδα στις ΗΠΑ βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ και στην Ελλάδα στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σε ό,τι αφορά την πορεία των οικονομικών μεγεθών της Μέγα Γύρος το 2013 (τελευταία οικονομική χρήση όπου υπάρχουν δημοσιευμένα στοιχεία), εμφάνισε σε ενοποιημένο επίπεδο πωλήσεις 17,756 εκατ. ευρώ από 17,139 εκατ. στη χρήση του 2012 και το καθαρό κέρδος ανήλθε στα 511.114 ευρώ από 610.222 ευρώ. Πέρυσι σύμφωνα με πληροφορίες οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 21,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v