Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Επιστροφή κεφαλαίου 0,09 ευρώ

Η τακτική γενική συνέλευση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,09 ευρώ ανά μετοχή. Τι ειπώθηκε στη Γ.Σ. για καθυστερήσεις πληρωμών από ΛΑΓΗΕ και τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Επιστροφή κεφαλαίου 0,09 ευρώ

Την επιστροφή κεφαλαίου 0,09 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε το πρωί η τακτική Γ.Σ. της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής.

Ειδικότερα, η Γ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των 9.838.296 ευρώ με κεφαλαιοποίηση μέρους του ειδικού αποθεματικού από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,30 σε 0,39 ευρώ και ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 9.838.296 ευρώ, με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 0,39 σε 0,30 ευρώ και την επιστροφή του ποσού της μείωσης, 0,09 ευρώ ανά μετοχή, στους μετόχους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Μαραγκουδάκης, ιδιαίτερα στα θέματα των καθυστερημένων πληρωμών από τον ΛΑΓΗΕ, είπε μεταξύ άλλων ότι αυτήν τη στιγμή οι καθυστερήσεις φτάνουν τους 4,5 μήνες, ενώ οι απαιτήσεις της ΤΕΝΕΡΓ φτάνουν περίπου τα 31 εκατ. ευρώ.

Σε άλλες ερωτήσεις για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο, ο κ. Μαραγκουδάκης είπε ότι μετά τη θετική για την εταιρία απόφαση του ΣτΕ, αναμένεται η έγκριση της σύμβασης από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Σημειώνεται επίσης ότι η γενική συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τη διεύρυνση του εταιρικού σκοπού, η οποία κρίνεται αναγκαία εν όψει νέων δραστηριοτήτων που ενδιαφέρεται να αναπτύξει στο μέλλον η εταιρία με γνώμονα την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωσή της, με την προσθήκη της παρακάτω παραγράφου:

«Η αυτοτελής συμμετοχή ή και η συνεργασία με οποιοδήποτε τρόπο σε νομικά πρόσωπα οιασδήποτε μορφής , εταιρίες και κοινοπραξίες, ημεδαπές ή αλλοδαπές στην Ελλάδα ή την αλλοδαπή, για τη χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή, διαχείριση, ανάπτυξη, λειτουργία και εκμετάλλευση παντός είδους έργων και εγκαταστάσεων, αυτοχρηματοδοτούμενων ή συγχρηματοδοτούμενων έργων, συμπεριλαμβανομένων έργων παραχώρησης και ΣΔΙΤ καθώς και η παροχή υπηρεσιών συντήρησης, τεχνικής λειτουργίας και διαχείρισης και πάσης φύσεως υπηρεσιών σχετικών με αυτά».

Επισημαίνεται ότι η διεύρυνση δεν μεταβάλλει τις κύριες δραστηριότητες της εταιρίας, αλλά συμπληρώνει, εξειδικεύει, εμπλουτίζει και αποσαφηνίζει υφιστάμενους σκοπούς της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v