Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περσιάνης: Παραμένει το ενδιαφέρον της Vodafone για Forthnet

Η Vodafone διατηρεί στο ακέραιο το ενδιαφέρον της για τη Forthnet υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γλαύκος Περσιάνης. Υποστήριξε πως πρόκειται για "σύνθετη διαδικασία" και πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Περσιάνης: Παραμένει το ενδιαφέρον της Vodafone για Forthnet

«Το ενδιαφέρον για την Forthnet παραμένει» υποστήριξε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος Γλαύκος Περσιάνης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση μιας νέας υπηρεσίας ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ συσκευών (Μ2Μ). Ο ίδιος τόνισε, επίσης, πως «δεν υπάρχει χρονικό όριο» στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Όπως ξεκαθάρισε, «έχει τρέξει η διαδικασία αποτίμησης της Forthnet η οποία και ολοκληρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου». Επισημαίνεται πως ο κ. Περσιάνης αναφέρθηκε μόνο στη Vodafone και όχι στο κοινό σχήμα με την Wind που είχε εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον το περασμένο καλοκαίρι. Επιβεβαιώσε, έτσι, τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάθε εταιρεία έκανε ξεχωριστή αποτίμηση της Forthnet.

Οπως είπε ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος, «είμαστε στο στάδιο που έχει τελειώσει το due diligence και με βάση αυτό προχωράμε για να δούμε πως θα κινηθούμε στα επόμενα στάδια». Κατά τον κ. Περσιάνη «η λογική πίσω από την κίνηση παραμένει», αλλά «είναι μια σύνθετη διαδικασία και τα επόμενα στάδια είναι μια συζήτηση που προφανώς γίνεται για να δούμε που θα καταλήξει».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone – όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα έναρξης συζητήσεων της Forthnet με τις τράπεζες για αναχρηματοδότηση δανεισμού - είπε, επίσης, πως «υπάρχουν δεσμεύσεις εμπιστευτικότητας που μας περιορίζουν». Χαρακτήρισε την υπόθεση «πολύπλοκη» και πως «υπάρχουν συζητήσεις που πρέπει να γίνουν (σ.σ. και με τις τράπεζες) για να καταλήξουμε κάπου».

Ο Γλ. Περσιάνης τόνισε πως η Vodafone έχει ήδη κάνει μια εξαγορά, αυτή της HOL, η οποία «πάει καλά» για να προσθέσει πως το ενδιαφέρον για την Forthnet «δεν είναι θεωρητικό». «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να επαναλάβουμε το μοντέλο που ακολουθήσαμε με τη HOL και στην περίπτωση της Forthnet» κατέληξε ο επικεφαλής της Vodafone. Όταν ρωτήθηκε για πιθανό ενδιαφέρον της εταιρείας και για την Cyta Hellas απάντησε πως αυτή τη στιγμή προέχουν άλλες συμφωνίες. «Ένα τη φορά» είπε ο κ. Περσιάνης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v