Μαρινόπουλος: Ολοκληρώθηκαν οι εξαγορές των Αριάδνη και Κρόνος

Η Μαρινόπουλος ολοκλήρωσε την απόκτηση του 51% της Cretan Retail Management Παντοπωλεία Κρήτης καθώς και του δικτύου 18 καταστημάτων της Κρόνος στην Αχαΐα. Πλέον διαθέτει 1.022 σημεία πώλησης σε όλη την επικράτεια.

Μαρινόπουλος: Ολοκληρώθηκαν οι εξαγορές των Αριάδνη και Κρόνος

Την ολοκλήρωση της απόκτησης του 51% της «Cretan Retail Management Παντοπωλεία Κρήτης Α.Ε.», μετά από τη σχετική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ανακοίνωσε η Μαρινόπουλος Α.Ε.

Με βάση τη συμφωνία, η Μαρινόπουλος αναλαμβάνει τη διοίκηση της εταιρίας, η δραστηριότητα της οποίας αφορά στην προμήθεια και υποστήριξη του δικτύου 98 συνεργαζόμενων σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «CRM Αριάδνη» στην αγορά της Κρήτης.

Στόχος της Μαρινόπουλος είναι η περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση της Cretan Retail Management Παντοπωλεία Κρήτης Α.Ε. (CRM) στην τοπική αγορά, μέσα από την ανάπτυξη σημαντικών συνεργειών μεταξύ των δύο εταιριών, οι οποίες θα οδηγήσουν στην καλύτερη υποστήριξη του δικτύου των συνεργαζόμενων καταστημάτων της CRM.

Παράλληλα, η Μαρινόπουλος θα υποστηρίξει δυναμικά τη λειτουργία της αλυσίδας «CRM Αριάδνη», ένα ισχυρό δίκτυο με μακροχρόνια και σημαντική παρουσία στην Κρήτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αλυσίδα όχι μόνο θα συνεχίσει να ενισχύει την τοπική παραγωγή, αλλά θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που παρέχει στο καταναλωτικό κοινό του νησιού.

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της «Κρόνος»

Παράλληλα, η Μαρινόπουλος γνωστοποιεί ότι ολοκληρώθηκε και η απόκτηση του δικτύου των 18 καταστημάτων της εταιρίας Κρόνος - Ν. Καρακίτσος ΑΕΒΕ του Νομού Αχαΐας, μετά τη σχετική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κρόνος θα διατηρήσει την επωνυμία της, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των υπηρεσιών της, με βασικό κριτήριο την προώθηση της τοπικής παραγωγής. Οι παραγωγοί της Αχαΐας θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να διαθέτουν τα προϊόντα τους στο σύνολο των σημείων πώλησης της Μαρινόπουλος, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Ταυτόχρονα, το καταναλωτικό κοινό θα αποκτήσει ευκολότερη πρόσβαση σε ευρεία γκάμα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας Carrefour.

Σύμφωνα με το πλάνο αναβάθμισης της λειτουργίας της Κρόνος, στο άμεσο μέλλον, θα ανοίξουν περισσότερες από 80 νέες θέσεις εργασίας.

«Η στρατηγική ανάπτυξη της Μαρινόπουλος Α.Ε. χαρακτηρίζεται από τη στροφή μας προς το ελληνικό επιχειρείν και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών. Η διεύρυνση του δικτύου μας στην περιοχή του Ν. Αχαΐας, με την εξαγορά της Κρόνος αποτελεί στρατηγική απόφαση. Πρόκειται για την ουσιαστική ένωση των δυνάμεων μίας ισχυρής και εύρωστης τοπικής αλυσίδας με τη δυναμική της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανεμπορίου της χώρας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Μαρινόπουλος Α.Ε. κ. Γιώργος Βογιατζάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Φοίβος Καρακίτσος, ο οποίος παραμένει στην εταιρία σε θέση ειδικού συμβούλου, επεσήμανε: «Με την οικογένεια Μαρινόπουλου μας συνδέουν κοινοί στόχοι και κοινά οράματα στήριξης της τοπικής αγοράς και της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η Μαρινόπουλος Α.Ε. έχει αποδείξει ότι στηρίζει έμπρακτα τους τοπικούς παραγωγούς και τα ελληνικά προϊόντα, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεταξύ μας συμφωνία. Μία νέα δυναμική εποχή για τα καταστήματα Κρόνος ξεκινά».

Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω συμφωνιών, η Μαρινόπουλος Α.Ε. διαθέτει πλέον 1.022 σημεία πώλησης σε ολόκληρη την επικράτεια, εκ των οποίων τα 139 στην Κρήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v