Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηρεύς: «Πράσινο φως» στο σχέδιο αναδιάρθρωσης από τη ΓΣ

Στα χέρια των πιστωτριών τραπεζών περνά πλέον και επίσημα η πλειοψηφία των μετοχών της Νηρεύς, καθώς στη χθεσινή επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων εγκρίθηκε το πλάνο αναδιάρθρωσης. Τι περιλαμβάνει.

Νηρεύς: «Πράσινο φως» στο σχέδιο αναδιάρθρωσης από τη ΓΣ

Το Ο.Κ. στην αναδιάρθρωση της Νηρεύς έδωσαν χθες οι μέτοχοι της εισηγμένης κατά τη διάρκεια της α' επαναληπτικής τακτικής γενικής συνέλευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες -η συνέλευση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών για τους δημοσιογράφους- η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης της Νηρεύς τοποθετείται μέσα στο φθινόπωρο και ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία του δεύτερου πόλου στον κλάδο.

Σε αυτόν τον δεύτερο πόλο, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ενταχθούν τα assets και άλλων εταιρειών του κλάδου, όπως π.χ. της εταιρείας Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, κατά το μοντέλο που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση της Σελόντα με τη Δίας.

Σε ό,τι αφορά τα της γενικής συνέλευσης, το σώμα των μετόχων αποφάσισε όπως το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από 9 μέλη από 7 που είναι σήμερα, μετά από αίτημα της Linnaeus να εκπροσωπείται στο νέο Δ.Σ. με ένα μέλος, πρόεδρος του οποίου παραμένει ο κ. Αριστείδης Μπελλές ενώ διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο κ. Αντώνης Χαχλάκης μέχρι σήμερα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

Αναφορικά με το κύριο θέμα της συνέλευσης, εγκρίθηκε η συµφωνία αναδιάρθρωσης, που περιλαμβάνει κεφαλαιοποίηση μεγάλου μέρους των απαιτήσεων των τραπεζών, διαγραφή συσσωρευμένων ζημιών και έκδοση νέων ομολογιακών δανείων.

Η συμφωνία αναδιάρθρωσης προβλέπει: Αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου µε κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων των τραπεζών έως το συνολικό ποσό των 58.600.000 ευρώ. Περίπου 25,7 εκατ. ευρώ θα κεφαλαιοποιήσει η Πειραιώς, άλλα 16,2 εκατ. ευρώ η Alpha Bank, περίπου 12 εκατ. ευρώ η Eurobank και 4,6 εκατ. ευρώ η Eθνική. Οι 195.333.333 νέες μετοχές που θα εκδοθούν υπέρ των τραπεζών θα διατεθούν στην τιμή του 0,30 ευρώ. Θα προηγηθεί μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 66,245 εκατ. ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από το 1,34 στο 0,30 ευρώ, με σκοπό τον συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών ή και το σχηματισμό ισόποσου αποθεματικού.

Επίσης το σχέδιο προβλέπει έκδοση κοινού εµπραγµάτως εξασφαλισµένου οµολογιακού δανείου συνολικού ύψους έως 58.219.126 ευρώ, έκδοση κοινού οµολογιακού δανείου RCF Facility συνολικού ύψους 31.450.000 ευρώ, έκδοση μετατρέψιµου σε µετοχές οµολογιακού δανείου µε παραίτηση των παλαιών µετόχων από το δικαίωµα προτίµησης συνολικά 24.466.293 ευρώ, έκδοση κοινού οµολογιακού δανείου (VAT Facility) συνολικού ύψους 4.883.000 ευρώ και ολοκλήρωση υλοποίησης της αναδιάρθρωσης έως τις 31/10/2015

Οι επόμενες κινήσεις

Επίσης στο πλαίσιο του συνολικού σχεδίου λειτουργικής αναδιάρθρωσης με απλοποίηση της δομής των νομικών προσώπων και των ενδοομιλικών συναλλαγών, ο όμιλος σχεδιάζει εντός του έτους να προχωρήσεις στα ακόλουθα:

- Έναρξη και υλοποίηση των διαδικασιών συγχώνευσης με απορρόφηση της Sea Farm Ionian, με ισολογισμό μετασχηματισμού 31ης/3/2015.
- Υλοποίηση διαδικασιών εκκαθάρισης θυγατρικών εταιρειών του ομίλου Aquacom και Miramar UK, οι οποίες δεν έχουν πλέον αντικείμενο.
- Διερεύνηση υλοποίηση συγχώνευσης με απορρόφηση της SFI GMBH από τη μητρική Seafarm Ionian ή τη Νηρεύς υπό την ιδιότητα της καθολικής διαδόχου της Seafarm Ionian εφόσον εν τω μεταξύ θα έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση της Νηρεύς με απορρόφηση της Seafarm Ionian ή υιοθέτησης άλλης λύσης.
- Υλοποίηση αύξησης κεφαλαίου στη θυγατρική Predomar με κεφαλαιοποίηση απαίτησης της Νηρεύς.
- Υλοποίηση διαδικασίας επιστροφής κεφαλαίου από τη θυγατρική (100%) KEGO AGRI προς τη μητρική Νηρεύς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v