Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wind: Παραμένει το ενδιαφέρον για Forthnet - Δεν προχώρησε σε συζητήσεις με Cyta Hellas

Η Wind εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την Forthnet και αυτή την περίοδο μελετά τα αποτελέσματα της αποτίμησης (due diligence) που ολοκληρώθηκε στις αρχές του έτους, υποστήριξαν στελέχη της πρώτης. Νέα υπηρεσία "triple play"

Wind: Παραμένει το ενδιαφέρον για Forthnet - Δεν προχώρησε σε συζητήσεις με Cyta Hellas

Ο γενικός διευθυντής σταθερής τηλεφωνίας και επιχειρησιακής ανάπτυξης της Wind Αντώνης Τζωρτζακάκης και ο ανώτερος διευθυντής εταιρικών σχέσεων Γιώργος Τσαπρούνης επισήμαναν πως η εταιρεία διατηρεί το ενδιαφέρον της, αλλά απέφυγαν να σχολιάσουν την ανακοίνωση της διοίκησης της Forthnet σύμφωνα με την οποία συζητά με τις πιστώτριες τράπεζες για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 100.000.000 ευρώ. Για το θέμα της Cyta υποστήριξαν πως είχε υπάρξει κάποια επαφή χωρίς στη συνέχεια να προχωρήσει και να μετουσιωθεί σε κάποια μορφής προσφορά προς τη θυγατρική του κυπριακού οργανισμού τηλεπικοινωνιών.

Οι δηλώσεις έγιναν με την ευκαιρία παρουσίασης μιας νέας σειράς υπηρεσιών triple play (σταθερή τηλεφωνία, κινητή τηλεφωνία και πρόσβαση στο Διαδίκτυο) που κατά τη διοίκηση της Wind συμβάλλουν στην περαιτέρω διαφοροποίησή της έναντι του ανταγωνισμού. Τα στελέχη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών υποστήριξαν πως και το πρώτο τρίμηνο του 2015 ήταν τελικά πτωτικό παρά το γεγονός πως προς τα τέλη του 2014 είχαν παρατηρηθεί τάσεις σταθεροποίησης της αγοράς, ειδικά της κινητής τηλεφωνίας που έχει δεχθεί και τα μεγαλύτερα χτυπήματα λόγω της πολυετούς κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Wind, στα τέλη Απριλίου 2015 το μερίδιο του ΟΤΕ στη σταθερή τηλεφωνία ανέρχονταν σε 44,1% με τους εναλλακτικούς παρόχους στο 55,9%. Στα τέλη Απριλίου υπήρχαν 2.045.000 συνδρομητές LLU (αδεσμοποίητου τοπικού βρόχου) με τα μερίδια να εκτιμώνται σε 31,4% για την Forthnet, 27,6% για την HOL, 23,6% για την Wind και 17,3% για τους υπόλοιπους παρόχους. H Wind προσέθεσε 17.000 συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας στο πρώτο τετράμηνο είπε ο κ. Τζωρτζακάκης που υποστήριξε πως τρέχει με μεγαλύτερο ρυθμό έναντι του 2014. Ο ίδιος τόνισε πως στα νοικοκυριά το 50% των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας έχουν και οικιακή σύνδεση σταθερής τηλεφωνίας. Επιπλέον, το 40% των συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας λαμβάνουν και υπηρεσίες κινητής.

Η νέα υπηρεσία triple play, κατά την Wind, αφορά «οποιαδήποτε ανάγκη για κάθε μέλος μιας οικογένειας, μέσα ή έξω από το σπίτι» με κόστος που ξεκινά από τα 35 και φτάνει τα 50 ευρώ το μήνα. Η νέα υπηρεσία συνδέεται με νέο «οικογενειακό πορτοφόλι», δηλαδή «επιδότηση» για αγορά διαφόρων συσκευών, ανάλογα με τις ανάγκες του νοικοκυριού καθώς και με ειδική εφαρμογή για ασφάλεια στη χρήση φορητών συσκευών από παιδιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v