Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχάλης Τσαμάζ: Σε νέα εθελουσία προχωρά ο ΟΤΕ

Θα αφορά μικρότερο αριθμό εργαζομένων σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα, σύμφωνα με τον κ. Τζαμάζ. Τι είπε για το ενδιαφέρον του ΟΤΕ για τη Nova και τις εξελίξεις στο εξωτερικό.

Μιχάλης Τσαμάζ: Σε νέα εθελουσία προχωρά ο ΟΤΕ

Σε αρχικό στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία του νέου σχήματος εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ υποστήριξε σήμερα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές επ αφορμή των αποτελεσμάτων τριμήνου, ο επικεφαλής του οργανισμού Μιχάλης Τσαμάζ.

Ο κ. Τσαμάζ ξεκαθάρισε πως η νέα εθελουσία θα αφορά μικρότερο αριθμό εργαζομένων σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα. Μέσω της τελευταίας εθελουσίας εξόδου, στα τέλη του 2013, είχαν αποχωρήσει 1.817 εργαζόμενοι, με συνολικό κόστος περί τα 251 εκατ. ευρώ για τον οργανισμό. 

Για το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει ο ΟΤΕ για την συνδρομητική πλατφόρμα Nova της Forthnet, η διοίκηση του ομίλου υποστήριξε πως τηρεί στάση αναμονής με δεδομένη την κατάσταση στην ελληνική οικονομία. Για την ανάπτυξη της OΤΕ TV επισήμαναν πως περιμένουν αύξηση συνδρομητών από το δεύτερο εξάμηνο και με την έναρξη του Champions League, τα δικαιώματα μετάδοσης του οποίου απέκτησαν προ μηνών. 

Οσο για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ρουμανική κυβέρνηση εξετάζει την εισαγωγή της Romtelecom στο χρηματιστήριο προκειμένου να διαθέσει μέσω του IPO το μειοψηφικό πακέτο, στον OΤΕ επισήμαναν πως δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Όπως εξήγησαν «η κυβέρνηση της Ρουμανίας εξετάζει διάφορα σενάρια μεταξύ των οποίων και το IPO» με την πλευρά του ΟΤΕ να περιμένει τις τελικές αποφάσεις. Σε ερώτηση για το αν έχει ληφθεί οριστική αρνητική απόφαση από πλευράς οργανισμού για μη αγορά του μειοψηφικού πακέτου, στον OΤΕ επανέλαβαν πως αναμένουν τις τελικές αποφάσεις χωρίς να αποκλείουν τίποτα.

Ο Μιχάλης Τσαμάζ υποστήριξε πως στο πρώτο τρίμηνο του 2015 οι επενδύσεις του OΤΕ προσέγγισαν τα 160 εκατ. ευρώ, ποσό που αυξάνεται στα 228 εκατ. ευρώ αν συνυπολογιστούν και οι δαπάνες για αγορά φάσματος σε Ελλάδα και Αλβανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v