Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Κέρδη 19,7 εκατ. ευρώ το 2014

Μείωση των προ φόρων κερδών στα 19,7 εκατ. από 31,7 εκατ. ευρώ και της παραγωγής ασφαλίστρων από τα 167,5 εκατ. ευρώ στα 134,5 εκατ. εμφάνισε στη χρήση του 2014 η ΑΤΕ Ασφαλιστική. Στα 86,1 εκατ. ευρώ το σύνολο το αποζημιώσεων.

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Κέρδη 19,7 εκατ. ευρώ το 2014

Υποχώρηση των προ φόρων κερδών και της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων εμφάνισαν η ΑΤΕ Ασφαλιστική στη χρήση του 2014.

Ειδικότερα, η εταιρία σημείωσε κέρδη προ φόρων ύψους 19,7 εκατ. ευρώ, έναντι 31,7 εκατ. ευρώ που εμφάνισε το 2013.

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της εταιρίας (μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα) για το 2014, διαμορφώθηκε στο ύψος των 134,5 εκατ. ευρώ, έναντι 167,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Η μείωση αυτή προέρχεται κατά κύριο λόγο από τον Κλάδο Αστικής Ευθύνης Οχημάτων όπου η μείωση ανήλθε σε 20%, ενώ αντίστοιχα η αγορά στον ίδιο Κλάδο κινήθηκε επίσης πτωτικά (-13%).

Αντίστοιχα, το σύνολο των αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν κατά το 2014 ανήλθαν σε 86,1 εκατ. ευρώ έναντι 95,4 εκατ. ευρώ, για το 2013.

Το συνολικό χαρτοφυλάκιο ασφαλίστρων της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, για το 2014, κατανέμεται σε ποσοστό 25,7% ή ποσό 34,5 εκατ. ευρώ που αφορά στις ασφαλίσεις Ζωής και σε ποσοστό 74,3%, ή ποσό 100 εκατ. ευρώ που αφορά στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών, παρουσιάζοντας αντίστοιχη μείωση 7,2% και 23,4%, σε σχέση με το 2013.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία, η συνέχιση της στρατηγικής λειτουργικής κερδοφορίας και κατά την χρονιά που έκλεισε, επέτρεψε στην ΑΤΕ Ασφαλιστική να ενισχύσει σημαντικά τα κεφάλαιά της, τα οποία την 31η.12.2014 ανέρχονται πλέον σε 88,9 εκατ. ευρώ, παρέχοντάς της τη δυνατότητα να καλύπτει πλήρως τους κανόνες φερεγγυότητας και ασφαλιστικής τοποθέτησης προς τις Εποπτικές Αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία για την πλήρη και έγκαιρη εναρμόνιση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής με τις εποπτικές της υποχρεώσεις, εν όψει της εφαρμογής του νέου κανονιστικού πλαισίου Solvency ΙΙ, από την 1η.1.2016.

Τονίζεται ότι, κατά την τρέχουσα μεταβατική περίοδο, η ΑΤΕ Ασφαλιστική στοχεύει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ασφαλιστικών της προγραμμάτων και στην προστασία του χαρτοφυλακίου της από ενέργειες του ανταγωνισμού, παρέχοντας στους συνεργάτες της λύσεις και υπηρεσίες, με έμφαση στην απλοποίηση και στη μείωση του λειτουργικού τους κόστους.

Παράλληλα, με στόχο την επιβράβευση των συνεργατών της, έχει σχεδιάσει και υιοθετεί άμεσα, ισχυρά κίνητρα, που ανταμείβουν τη διατήρηση ή και την αύξηση της παραγωγής στην εταιρία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, η στρατηγική της εταιρίας για το 2015, αξιοποιεί την πολύτιμη και εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία των στελεχών της, λαμβάνει ως βάση τη διαφάνεια, τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία στις συναλλαγές και στις σχέσεις της με Συνεργάτες και με πελάτες, στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση των ασφαλιστικών προγραμμάτων και υπηρεσιών, στη διατήρηση του πολύ ικανοποιητικού επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών και των Συνεργατών καθώς και στην ηγετική παρουσία σε όλους τους Ασφαλιστικούς Κλάδους της ελληνικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v