Νέα στρατηγική στην Trastor από την Πειραιώς

Προτεραιότητα η άμεση πώληση μη σημαντικών ακινήτων και η επανεπένδυση σε ακίνητα μεγαλύτερης απόδοσης. Οι πρωτοβουλίες για αποδοτικότερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων. Όλο το πληροφοριακό δελτίο.

Νέα στρατηγική στην Trastor από την Πειραιώς

Η άμεση πώληση μη σημαντικών ακινήτων της Trastor, όπως επιμέρους πρατήρια υγρών καυσίμων σε εμπορικά αδύναμες περιοχές, με περιορισμένες δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης αυτών, με σκοπό την επιλεκτική επανεπένδυση σε ακίνητα εισοδήματος μεγαλύτερης μισθωτικής απόδοσης σε τοποθεσίες που διασφαλίζουν τη μισθωτική προοπτική τους και αυξάνουν την εμπορική ελκυστικότητα του συνολικού χαρτοφυλακίου της εταιρίας, είναι προτεραιότητα της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της Επενδυτικής Εταιρείας Ακινήτων (ΑΕΕΑΠ).

Στα σχέδια της Πειραιώς περιλαμβάνονται και η αξιοποίηση του νέου νομοθετικού πλαισίου με στόχο την πραγματοποίηση νέων επιλεκτικών επενδύσεων, όπως στον ελληνικό τουριστικό κλάδο, καθώς και η υλοποίηση προγραμμάτων ανάπτυξης νέων ή επέκτασης υφιστάμενων ακινήτων στα οποία δύναται να έχουν προηγηθεί συγκεκριμένες ενέργειες εύρεσης μισθωτή ή και αγοραστή κοντά στο χρόνο ολοκλήρωσής του ακινήτου. Επιπλέον, θα επιδιωχθεί "ο έλεγχος και ο περιορισμός κάθε ελαστικού κόστους χωρίς τη διακύβευση της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους μισθωτές".

Στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η νέα ιδιοκτησία της Trastor ΑΕΕΑΠ συγκαταλέγεται και η αποτελεσματικότερη διαχείριση του χαρτοφυλακίου, με την αύξηση κατά το δυνατό της πληρότητας των ακινήτων με ισχυρούς και φερέγγυους μισθωτές.

Συγκεκριμένα, δρομολογείται η εκ νέου προώθηση προς μίσθωση του αυτόνομου κτιρίου γραφείων επί της Λεωφ. Κηφισίας 168, καθώς και η δυναμικότερη διαχείριση του Εμπορικού Κέντρου Kosmopolis στην Κομοτηνή αυξάνοντας το ποσοστό πληρότητας και τα αναμενόμενα έσοδά του.

Στο πληροφοριακό δελτίο αναφέρεται πως η Τράπεζα Πειραιώς "θα επιδιώξει την ενδυνάμωση και διεύρυνση της μετοχικής βάσης της εταιρείας, με την προσέλκυση νέων Ελλήνων ή και ξένων θεσμικών, στρατηγικών επενδυτών".

Την 31η.12.2014, το χαρτοφυλάκιο του ομίλου της Trastor περιελάμβανε συνολικά 25 ακίνητα συνολικής επιφάνειας 62.500,32 τ.μ. και αξίας αποτίμησης (εύλογης αξίας) €74.820 χιλ., σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης της εταιρείας ΔΑΝΟΣ Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων, εκ των οποίων 24 ακίνητα ανήκουν στην εταιρεία με μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 55.121,83 τ.μ. και εκτιμηθείσα αξία €64.890 χιλ. και ένα ακίνητο ανήκει στη θυγατρική Rembo Α.Ε. με μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 7.378,49 τ.μ. και εκτιμηθείσα αξία € 9.930 χιλ.

Η Τράπεζα Πειραιώς ελέγχει ήδη το 70,97% των μετοχών της Trastor ΑΕΕΑΠ, ενώ το 5,001% κατέχει ο κ. Χρήστος Βάκης και το 24,03% βρίσκεται στη διασπορά.

 

* Ολόκληρο το Πληροφοριακό Δελτίο της Trastor δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v