Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργακόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Πίστη δεν φοβάται το Grexit

Ο CEO της Ευρωπαϊκής Πίστης δηλώνει πως η εταιρεία έχει πάρει όλα τα δυνατά μέτρα απέναντι στο απευκταίο σενάριο του Grexit, τονίζοντας την υπερεπάρκεια των εποπτικών της κεφαλαίων και τους ανοδικούς στόχους για το 2015.

Γεωργακόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Πίστη δεν φοβάται το Grexit

«Το ενδεχόμενο Grexit είναι ανεπιθύμητο για τη χώρα, αλλά εμείς ως Ευρωπαϊκή Πίστη έχουμε λάβει όλα τα δυνατά μέτρα. Η Ευρωπαϊκή Πίστη θα είναι η τελευταία από τις 69 ασφαλιστικές εταιρείες που θα υποστεί φθορά σε ένα τέτοιο απευκταίο σενάριο», δήλωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Χρήστος Γεωργακόπουλος, συμπληρώνοντας:

«Η Ευρωπαϊκή Πίστη βρίσκεται σε εξαιρετική θέση, παρά το δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει. Με βάση τα στοιχεία του 2014, η εταιρεία υπερκαλύπτει κατά 20% τα απαιτούμενα εποπτικά κεφάλαια από το Solvency II και θέλουμε να αυξήσουμε το ποσοστό υπερκάλυψης προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης των εργασιών μας. Στόχος μας είναι η συνεχής ανάπτυξη, χωρίς να προσφύγουμε στους μετόχους μας για να ζητήσουμε νέα κεφάλαια. Για το λόγο αυτό άλλωστε αποφασίσαμε να μη διανείμουμε μέρισμα παρά την αυξημένη κερδοφορία που σημειώσαμε πέρυσι».

Ο κ. Γεωργακόπουλος επίσης, αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους της Ευρωπαϊκής Πίστης, σύμφωνα με τους οποίους προβλέπεται αύξηση κύκλου εργασιών στα 176,3 εκατ. ευρώ (+4,6%), άνοδος προ φόρων κερδών στα 16,5 εκατ. (+9,2%), διεύρυνση καθαρών κερδών στα 12,2 εκατ. (+19,1%) και ενίσχυση καθαρής θέσης στα 84,2 εκατ. ευρώ (+17,5%).

Επιπλέον, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, μεταξύ άλλων σημείωσε:

• Ο ανταγωνισμός στον ασφαλιστικό κλάδο είναι οξύτατος και σε ορισμένες περιπτώσεις αθέμιτος, ιδίως στον κλάδο του αυτοκινήτου όπου λόγω των μειωμένων τιμολογίων χάνεται ένα κομμάτι της αγοράς που δεν αναπληρώνεται.

• Η εταιρεία θα αρχίσει να διανέμει μερίσματα από τη στιγμή που ο δείκτης κάλυψης των εποπτικών της κεφαλαίων προσεγγίσει το 150%.

• Τους πολύ χαμηλούς δείκτες P/E και P/BV με τους οποίους διαπραγματεύεται η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

• Η πορεία του πρώτου τριμήνου επιβεβαιώνει τους ανοδικούς οικονομικούς στόχους που έχουν τεθεί για τη φετινή χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v