Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βερόπουλος: «ΟΚ» από τράπεζες για δάνειο 80 εκατ.

Στην υπογραφή δανείου προχώρησε η Βερόπουλος η οποία ξεκινά την εξομάλυνση πληρωμών σε προμηθευτές, δημόσιο αλλά και εργαζόμενους. Τι θα γίνει με το δίκτυο και ποιος ο ρόλος του Νίκου Βερόπουλου στο νέο σχήμα με τον Σκλαβενίτη.

Βερόπουλος: «ΟΚ» από τράπεζες για δάνειο 80 εκατ.

Στα μέσα Μαΐου, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας του ομίλου Βερόπουλου με τον όμιλο Σκλαβενίτη, με βάση την οποία ο δεύτερος αποκτά τις δραστηριότητες του πρώτου στην Ελλάδα, 80 CEOs και ανώτατα στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων βρέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας Βερόπουλου μετά από πρόσκληση του κ. Νίκου Βερόπουλου.

Σε εκείνη τη συνάντηση ο κ. Βερόπουλος ενημέρωσε τους προμηθευτές του, κάποιοι εκ των οποίων είχαν διακόψει τη συνεργασία με την αλυσίδα του λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές, αφενός για το deal και αφετέρου για τις επόμενες ενέργειες εξομάλυνσης των πληρωμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr ο κ. Βερόπουλος γνωστοποίησε στους προμηθευτές του ότι έλαβε το πράσινο φως από τις τράπεζες για την εκταμίευση δανείου ύψους κοντά στα 80 εκατ. ευρώ. Με βάση όσα είπε, τα χρήματα από το νέο δάνειο, τα οποία θα πιστωθούν στο λογαριασμό της εταιρείας του μέχρι το τέλος Μαΐου, θα κατευθυνθούν στην εξομάλυνση των πληρωμών των προμηθευτών αλλά και σε οφειλές σε δημόσιο και εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Βερόπουλος επεσήμανε στους παρευρισκόμενους πως με την ολοκλήρωση του deal (απαιτείται η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού) η αλυσίδα Βερόπουλου, και συγκεκριμένα οι εν Ελλάδι δραστηριότητές της, εντάσσεται «στη μεγάλη οικογένεια του ομίλου Σκλαβενίτη», όπως είπε.

Αναφερόμενος στο δικό του ρόλο, ανέφερε ότι θα είναι ενεργός ως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, θα διατηρήσει μειοψηφικό πακέτο μετοχών και το brand Βερόπουλος θα παραμείνει στο υπάρχον ομώνυμο δίκτυο τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο ίδιος σημείωσε ότι μετά και τις τελευταίες εξαγορές του 60% της κρητικής αλυσίδας Χαλκιαδάκης, της Makro Cash & Carry και με την επικείμενη ολοκλήρωση του deal με την αλυσίδα του, ο όμιλος Σκλαβενίτη θα τζιράρει ετησίως περί τα 2,2 δισ. ευρώ διαχειριζόμενος πανελλαδικά δίκτυο 342 σημείων λιανικής και χονδρικής.

Αυτό όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς θα του επιτρέψει να πάει σε κεντρικές συμφωνίες με τους προμηθευτές απολαμβάνοντας καλύτερους όρους πληρωμών, τιμών και εκπτώσεων, κάτι που υπονόησε και ο κ. Βερόπουλος.

Οι ίδιοι βλέπουν ότι η αντεπίθεση του ομίλου Σκλαβενίτη προκαλεί νομοτελειακά ένα νέο κύμα συγκέντρωσης, που αυτήν τη φορά θα είναι μεγαλύτερης κλίμακας από ό,τι στο παρελθόν.

Σχεδόν όλοι όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον κλάδο υποστηρίζουν ότι την περίοδο αυτή ζούμε το δεύτερο κύμα συγκέντρωσης. Άλλωστε παρά το μπαράζ εξαγορών των τελευταίων μηνών κυρίως από τις αλυσίδες Σκλαβενίτη και Μαρινόπουλου, υπάρχει ακόμη μεγάλος αριθμός δικτύων που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να ενταχθούν σε ένα μεγαλύτερο όμιλο.

Εκτός όμως από ενδεχόμενες εξαγορές οι ίδιοι δεν αποκλείουν να δούμε και γάμους μεταξύ ισχυρών δικτύων και παικτών με γεμάτο πορτοφόλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v