Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζίγκλερ: Ο ΟΠΑΠ είναι έτοιμος για τη λειτουργία των VLTs από τέλος Ιουνίου

Το πρώτο κύμα των καταστημάτων με VLTs μπορεί να λειτουργήσει από τέλος Ιουνίου, αν χορηγηθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, υποστήριξε η διοίκηση του ΟΠΑΠ στην τηλεδιάσκεψη. Τι είπε για το ιπποδρομιακό στοίχημα.

Ζίγκλερ: Ο ΟΠΑΠ είναι έτοιμος για τη λειτουργία των VLTs από τέλος Ιουνίου

Από επιχειρησιακή πλευρά ο ΟΠΑΠ είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη λειτουργία της πρώτης ομάδας καταστημάτων Play με VLTs στα τέλη Ιουνίου, αλλά η τήρηση του χρονοδιαγράμματος εξαρτάται από αδειοδοτήσεις που πρέπει να δοθούν από άλλους φορείς υποστήριξε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ. Ο κ. Ζίγκλερ τόνισε πως ο οργανισμός έχει ήδη υπογράψει ή υπογράφει σύντομα συμβόλαια για 200 χώρους (Gaming Halls) που θα φιλοξενήσουν VLTs, 4.000 παιχνιδομηχανές βρίσκονται ήδη στις αποθήκες του, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές στα πιλοτικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, μέχρι το τέλος του χρόνου ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2016 θα λειτουργούν και τα 660 Gaming Halls τα οποία θα φιλοξενούν τα 16.500 VLTs που βρίσκονται υπό την άμεση διαχείριση του ΟΠΑΠ. Όπως είπε ο κ. Ζίγκλερ «αυτή τη στιγμή έχουμε μια βάση δεδομένων με 7.500 ακίνητα, τη μεγαλύτερη που έχει σήμερα κάποιος στην Ελλάδα, αλλά οι περιορισμοί του ρυθμιστικού πλαισίου για τα VLTs (π.χ. τα Gaming Halls πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 200 μέτρα από σχολεία, κλπ) οδηγούν σε κάποιες καθυστερήσεις.

Για τη διαδικασία παραχώρησης των υπολοίπων 18.500 VLTs σε τρίτους ο κ. Ζίγκλερ τόνισε πως κατά την πρώτη φάση της διαδικασίας εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους ομίλους. Από τις επαφές που έχει πραγματοποιήσει η διοίκηση του ΟΠΑΠ με τους υποψηφίους προκύπτει, όμως, πως η εκδήλωση δεσμευτικού ενδιαφέροντος θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Για κάθε 1 ευρώ από την παράνομη αγορά VLTs που περνάει στη νόμιμη αγορά το ελληνικό δημόσιο κερδίζει πέντε ευρώ, είπε ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ.

Ο Καμίλ Ζίγκλερ επισήμανε πως η διοίκηση του οργανισμού είναι αποφασισμένη να προστατεύσει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ. Ειδικά για το Διαδικτυακό Στοίχημα τόνισε πως "η θέση μας για τα αποκλειστικά δικαιώματα στο διαδίκτυο είναι γνωστή στην κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους αρμοδίους για τα δικαιώματά μας, προς πάσα κατεύθυνση. Έχουμε εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Δημόσιο ότι θα σεβαστεί τα αποκλειστικά δικαιώματα της ΟΠΑΠ στη βάση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ της ΟΠΑΠ και της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και της εθνικής νομοθεσίας. Η Ελληνική Δημοκρατία, σεβόμενη τα δικαιώματά μας, θα στείλει ένα σαφές θετικό μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτές, και θα ενισχυθούν οι  προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στην προσέλκυση διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος“.  

Για το ιπποδρομιακό στοίχημα είπε πως ο ΟΠΑΠ κινείται με δεδομένο πως θα αναλάβει τη διαχείριση από 1η Σεπτεμβρίου 2015. Όμως, για να προχωρήσει η συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα με το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή και ταυτόχρονα να εγκριθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο για τον ιππόδρομο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v