Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Ανεβάζει ταχύτητες παρά την αβεβαιότητα

Ανάπτυξη πωλήσεων και στο β' τρίμηνο του 2015, αν και με χαμηλότερους ρυθμούς, διαπιστώνει ο όμιλος Φουρλή. Νέα online shops ΙΚΕΑ σε Κύπρο και Βουλγαρία. Δημιουργία καταστημάτων για την Athlete's Foot.

Φουρλής: Ανεβάζει ταχύτητες παρά την αβεβαιότητα

Διατηρήσιμη βελτίωση στις πωλήσεις τόσο στο β' τρίμηνο καθώς και στο σύνολο του 2015 βλέπει η διοίκηση του ομίλου Φουρλή, σύμφωνα με τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα του α' τριμήνου της χρήσης.

Ο CEO του ομίλου κ. Απόστολος Πεταλάς, αν και αναγνώρισε την επίπτωση της αβεβαιότητας στην καταναλωτική δυναμική, συμπληρώνοντας πως στο β' τρίμηνο υπήρξε επιβράδυνση των ρυθμών αύξησης των πωλήσεων, εν τούτοις υποστήριξε πως με βάση τους υπολογισμούς του ομίλου, η ΙΚΕΑ –η «ατμομηχανή» της Φουρλής- θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

Ειδικότερα, η ΙΚΕΑ καταγράφει διψήφιο ποσοστό αύξησης στη Βουλγαρία, χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό ανάπτυξης στην Κύπρο, και χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό πτώσης στην Ελλάδα. Εκτίμησε επιπλέον πως ένα μικτό περιθώριο της τάξης του 40% για το συγκεκριμένο τομέα του ομίλου είναι εφικτό να επιτευχθεί κάπου ανάμεσα στο γ΄ και δ' τρίμηνο της χρήσης.

Επίσης αναφέρθηκε στη δυναμική των online καταστημάτων ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, όπου ήδη η επίδοση πριν καν ολοκληρωθεί ένας χρόνος λειτουργίας, έχει αγγίξει τον ευρωπαικό μέσο όρο της ΙΚΕΑ, δηλαδή το 4% επί των πωλήσεων.

Στόχος μάλιστα είναι το ποσοστό αυτό να αυξηθεί έως το 6,5%. Σημειώνεται ότι ο όμιλος προχώρησε τον Απρίλιο στο λανσάρισμα online καταστημάτων ΙΚΕΑ και σε Κύπρο-Βουλγαρία, με τα πρώιμα αποτελέσματα να χαρακτηρίζονται εντυπωσιακά.

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, ο όμιλος συνεχίζει τη στρατηγική των λελογισμένων κινήσεων προυπολογίζοντας να δαπανήσει 13-14 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους.

Σ'αυτές περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση του logistic center της Intersport, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο γ' τρίμηνο του 2015, αφορώντας συνολική δαπάνη 4-5 εκατ.ευρώ, η δημιουργία ενός ακόμη pick up point (κέντρα λήψης παραγγελιών) της ΙΚΕΑ στη Βάρνα της Βουλγαρίας, καθώς και η δημιουργία 2-3 καταστημάτων Intersport και δύο καταστημάτων της νέας αλυσίδας Athlete's Foot σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη, η οποία ήδη διαθέτει τρία καταστήματα.

Σε ότι αφορά την αξιοποίηση παγίων, η διοίκηση του ομίλου ανέφερε πως σκοπεύει να ενοικιάσει τον τέταρτο εμπορικό χώρο που διαθέτει στην Πειραιώς, ενώ στοχεύει στην πώληση του παλιού κέντρου logistics της Φουρλής.

Όσον αφορά τη συμμετοχή της στο εμπορικό κέντρο στη Βουλγαρία, το ενδεχόμενο αποεπένδυσης χαρακτηρίστηκε «πρώιμο», καθώς το εν λόγω κέντρο βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι και τα τρία στοιχεία αποτιμώνται στα 50 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v