Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ANEK: Υποχώρηση ζημιών στο α΄ τρίμηνο

Περιορισμό ζημιών παρά την υποχώρηση του κύκλου εργασιών της στα 27,2 εκατ. ευρώ από 29,2 εκατ. εμφάνισε το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η ΑΝΕΚ τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και μητρικής.

ANEK: Υποχώρηση ζημιών στο α΄ τρίμηνο
Βελτίωση της τελικής γραμμής αποτελεσμάτων παρουσίασε η ΑΝΕΚ στο α΄ τρίμηνο του 2015, καθώς παρά την υποχώρηση του κύκλου εργασιών εμφάνισε περιορισμό ζημιών τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και μητρικής εταιρίας.

Από την εταιρία σημειώνεται ότι η δραστηριότητα στον κλάδο χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα και για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου δεν είναι ενδεικτικά για το σύνολο του έτους.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου στο α΄ τρίμηνο του 2015 ανήλθε σε 27,2 εκατ. ευρώ έναντι 29,2 εκατ. ευρώ με 6% λιγότερα δρομολόγια σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών της μητρικής ανήλθε σε 23,7 εκατ. ευρώ έναντι 26,6 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2014.

Τα ενοποιημένα μικτά αποτελέσματα ανήλθαν σε κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,1 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2014, ενώ για την εταιρία ανήλθαν σε κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,5 εκατ. ευρώ. Το κόστος πωληθέντων του ομίλου παρουσίασε σημαντική μείωση σε σχέση με τη συγκρίσιμη περίοδο, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών των καυσίμων, και διαμορφώθηκε σε 25,7 εκατ. ευρώ από 32,3 εκατ., ενώ σε επίπεδο εταιρίας μειώθηκε σε 22,5 εκατ. από 29,1 εκατ. ευρώ.

Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου για το α΄ τρίμηνο του 2015, τα οποία διαμορφώθηκαν σε ζημίες 1,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 6,2 εκατ., ενώ για τη μητρική διαμορφώθηκαν σε ζημίες 0,8 εκατ. έναντι ζημιών 5 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2014.

Τέλος, βελτιωμένα εμφανίζονται και τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας για α΄ τρίμηνο του 2015 τα οποία ανήλθαν σε ζημίες 8,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 12,4 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης, ενώ αντίστοιχα, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους της μητρικής διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 8,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 11,3 εκατ. τη συγκρίσιμη περίοδο.

Η διοίκηση του ομίλου σημειώνει ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία για εκναύλωση πλοίου σε εταιρία του εξωτερικού κατά τη θερινή περίοδο, ενώ στο επόμενο διάστημα αναμένεται να επιτευχθεί συμφωνία με τις δανείστριες τράπεζες σχετικά με την αναδιάρθρωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της μητρικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v