Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πώς οι τεχνικοί του ομίλου χρησιμοποιούν τις "φορετές συσκευές"

Τον τρόπο με τον οποίο η χρήση «φορετών συσκευών» (wearables) μπορεί να αναβαθμίσει τις τεχνικές εργασίες στις τηλεπικοινωνίες παρουσίασε η Ericsson, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ και την Cosmote.

ΟΤΕ: Πώς οι τεχνικοί του ομίλου χρησιμοποιούν τις φορετές συσκευές

 Η πιλοτική χρήση wearables σε εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη περιελάμβανε: Χρήση έξυπνων γυαλιών από τεχνικό πεδίου, χρήση κράνους με ενσωματωμένη κάμερα και έξυπνου ρολογιού συνδεδεμένου με «έξυπνο τηλέφωνο» (smartphone) και χρήση τηλεχειριζόμενης ιπτάμενης κάμερας. 

Η χρήση των wearables μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στoν τρόπο εκτέλεσης των εργασιών πεδίου, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές. Η τεχνολογία που «φοριέται» και παρουσιάστηκε από την Ericsson κατά τη διάρκεια της επίδειξης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

* Απευθείας σύνδεση των τεχνικών που βρίσκονται στο πεδίο και φορούν έξυπνα γυαλιά (ή κράνος με ενσωματωμένη κάμερα και έξυπνο ρολόι) με εξειδικευμένους συνεργάτες στα κέντρα διαχείρισης δικτύου, βάσεις δεδομένων και άλλα χρήσιμα εργαλεία. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται ο ποιοτικός έλεγχος εργασιών όπως π.χ. η καταγραφή, διάγνωση και αντιμετώπιση μιας βλάβης και η συλλογή και ανάλυση άλλων χρήσιμων δεδομένων επιτόπου, ενώ παράλληλα αυξάνει τη συνολική ασφάλεια της παρέμβασης λόγω της λειτουργίας χωρίς χέρια (hands-free).

* Τον εξ’ αποστάσεως έλεγχο των κεραιοσυστημάτων και άλλου εξοπλισμού του δικτύου με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων ιπτάμενων καμερών, διευκολύνοντας τις διαδικασίες ελέγχου ποιότητας, αποδοχής και συντήρησης, για πιο ολοκληρωμένη επίβλεψη και αποτελεσματικότερη παρέμβαση (ειδικά όταν πρόκειται για εργασίες που εκτελούνται σε κάποιο ύψος ή/και με δύσκολες συνθήκες πρόσβασης).

Αξίζει να σημειωθεί, πως το καινοτόμο αυτό σύστημα που έχει αναπτύξει η Ericsson, μπορεί να χρησιμοποιεί απρόσκοπτα διαφορετικούς τύπους συσκευών wearables, σε αρμονική συνεργασία με το Σύστημα Υποστήριξης Λειτουργιών και το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου του εκάστοτε παρόχου, προκειμένου να προσφέρει βέλτιστες (best-in-class) υπηρεσίες πεδίου, με αποτέλεσμα την αύξηση της αποδοτικότητας και τη συνολική βελτίωση της διαδικασίας συντήρησης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

Ο Michele Gressani, Head of Operations της Περιφέρειας Μεσογείου και της Ericsson Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δήλωσε σχετικά: «Η Ericsson έχει μακρά παράδοση στην εισαγωγή καινοτομιών στην αγορά. Λανσάροντας λύσεις wearables για τη συντήρηση πεδίου, φέρνουμε την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι πάροχοι εξυπηρετούν και συντηρούν τα δίκτυά τους, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες με το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας. Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του πώς οι ΤΠΕ μεταμορφώνουν τον τρόπο που εργαζόμαστε και μας φέρνουν πιο κοντά στη Διαδικτυωμένη Κοινωνία του μέλλοντος, όπου τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους, προς όφελος της οικονομίας, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.» 

Ο Executive Director Λειτουργίας & Βλαβοδιαχείρισης Σταθερής & Κινητής του Ομίλου OTE κ. Νικόλαος Σκιαθίτης δήλωσε: «Ο Όμιλος OTE βρίσκεται πάντα στην αιχμή της καινοτομίας, με στόχο να παρέχει στους πελάτες του υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Η παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε αποτελεί απτό παράδειγμα του πώς η τεχνολογία μας βοηθά να βελτιώσουμε τη λειτουργία μας, εισάγοντας νέες μεθόδους στην εργασία μας. Με τη χρήση έξυπνων γυαλιών, ρολογιών, και τηλεχειριζόμενων ιπτάμενων καμερών μπορούμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία των επιτόπιων ελέγχων, πάντα προς όφελος του καταναλωτή. Ταυτόχρονα, μπορούμε να γίνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικοί στο πεδίο, καθώς οι ειδικοί από το κέντρο επίβλεψης δικτύου μπορούν να υποστηρίξουν τους τεχνικούς όπου κι αν βρίσκονται, σε ζωντανή σύνδεση μέσω video.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v