Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιδενόρ: Στα 10,4 εκατ. συρρικνώθηκαν οι ζημιές στο τρίμηνο

Στα 220,1 εκ. ευρώ έναντι 193,3 εκ. ευρώ αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών στη Σιδενόρ στο α' τρίμηνο.

Σιδενόρ: Στα 10,4 εκατ. συρρικνώθηκαν οι ζημιές στο τρίμηνο

Το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης χαρακτηρίστηκε από περαιτέρω κάμψη της ελληνικής αγοράς χάλυβα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σιδενόρ.

Οι σημαντικότεροι παράγοντες που συνέτειναν προς αυτή την κατεύθυνση συνοψίζονται στην επιβράδυνση των εγχώριων έργων υποδομής, στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, στη μείωση της τιμής του παλαιοσιδήρου (scrap) διεθνώς, καθώς και στο γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ελλάδα, λόγω των διαπραγματεύσεων αναφορικά με το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Παρ' όλα αυτά, ο Όμιλος Σιδενόρ πέτυχε καλυτέρευση των μεγεθών του, κυρίως λόγω των βελτιωμένων αποτελεσμάτων της θυγατρικής Σωληνουργεία Κορίνθου.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 14% και διαμορφώθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2015 σε 220,1 εκ. ευρώ έναντι 193,3 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Παράλληλα, τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 87,6% και διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2015 σε 7,8 εκ. ευρώ έναντι 4,1 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Τέλος, οι ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του 2015 σε 10,4 εκ. ευρώ (ζημιές 0,1080 ευρώ ανά μετοχή) έναντι ζημιών 12,7 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,1323 ευρώ ανά μετοχή) την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

Για το 2015, οι προοπτικές παρουσιάζονται θετικές, αφενός λόγω του εξωστρεφούς προσανατολισμού της Σιδενόρ, ο οποίος ενισχύεται από την εξασθένηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας EUR/USD και των παραγωγικών επενδύσεων που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και αφετέρου λόγω της δρομολογούμενης συγχώνευσης με απορρόφηση της Σιδενόρ Συμμετοχών από τη Viohalco.

Η εν λόγω συγχώνευση αποτελεί τη βέλτιστη ενδεδειγμένη τεχνική λύση για την άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση της απορροφώμενης και την υποστήριξή της σε βάθος χρόνου, μέσω της ευχερέστερης πρόσβασης που θα διασφαλίσει το νέο εταιρικό σχήμα στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά χρήματος και κεφαλαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v