Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FF Group: Πρόβλεψη για διψήφια αύξηση πωλήσεων

Στο β' τρίμηνο αναμένει ενίσχυση της οργανικής ανάπτυξης. Η επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών ανέβασαν τις επιδόσεις του α' τριμήνου. Ασφαλή τα διαθέσιμα του ομίλου.

FF Group: Πρόβλεψη για διψήφια αύξηση πωλήσεων

Διψήφιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων και EBITDA για το σύνολο του 2015 προβλέπει η διοίκηση του ομίλου Folli Follie, με δηλώσεις στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του α' τριμήνου του 2015.

Η παραπάνω πρόβλεψη αναμένεται να εξειδικευτεί στα επόμενα τρίμηνα, καθώς αναμένεται να φανεί ευκρινέστερα ποια θα είναι η οργανική ανάπτυξη του ομίλου σε διάφορες αγορές αλλά και πως θα επηρεαστεί από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, που τουλάχιστον στο α' τρίμηνο του 2015, επέδρασαν προς όφελος του.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσο (φωτό) η θετική επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών επέφερε ουσιαστικά το +13% του τομέα κοσμημάτων, ρολογιών και αξεσουάρ, μια και στο α' τρίμηνο η οργανική ανάπτυξη του τομέα ήταν σχεδόν όμοια με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λόγοι αποδίδονται στην αδύναμη επίδοση της Links of London στη Βρετανία αλλά και το γεγονός πως οι συνεργασίες franchise στην Κίνα (που αφορούν ουσιαστικά σε χονδρική πώληση εκ μέρους της Folli Follie) παρουσιάζουν εποχικότητα.

Προέβλεψε δε πως στο β' τρίμηνο να αναπληρωθεί η δυναμική των πωλήσεων στην Κίνα λόγω των συνεργασιών franchise. Σημείωσε πως εξαιρώντας το Μακάο και το Χόνγκ Κόνγκ, οι πωλήσεις του ομίλου στην Κίνα αναμένεται να κινηθούν με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.

Σημειώνεται πως ο όμιλος ελέγχει σήμερα συνολικά 668 καταστήματα Folli Follie παγκοσμίως. Στην Κίνα λειτουργεί δίκτυο 251 σημείων εκ των οποίων 80 λειτουργούν μέσω συμφωνιών franchise.

Πέραν του συγκεκριμένου τομέα, ο κ. Κουτσολιούτσος αναφέρθηκε στη δυναμική του κλάδου λιανικής και χονδρικής διανομής ενδυμάτων τόσο σε ομοειδή βάση όσο και μέσω της Juicy Couture που αναπτύσσεται από τον όμιλο πλέον πανευρωπαϊκά. Εκτίμησε πως στην εγχώρια αγορά ο όμιλος συνεχίζει να κερδίζει μερίδια αλλά και να ευνοείται από τον εισερχόμενο τουρισμό. Ανάφερε πως στα Βαλκάνια σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 37% στο α' τρίμηνο του 2015.

Στο επίπεδο των επενδύσεων ανάφερε πως το 2015 ενδεχομένως να ξεπεραστεί το περυσινό ποσό των 36 εκατ.ευρώ, καθώς ο όμιλος δαπανά στην ανάπτυξη νέων σημείων για τα δίκτυα Folli Follie και Links Of London αλλά και σε διαφήμιση, στην προώθηση της Juicy Couture πανευρωπαικά αλλά και σε υποδομές.

Σε ότι αφορά την κάμψη της ενοποιημένης καθαρής κερδοφορίας, σημείωσε ότι τα τελικά αποτελέσματα επηρεάστηκαν και από έξοδα ύψους 8 εκατ. ευρώ που συνδέονται με το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο του ομίλου. Υπογράμμισε πως ο όμιλος παρουσιάζει στο α' τρίμηνο του 2015 θετικές ταμειακές ροές ύψους 20 εκατ. ευρώ έναντι αρνητικών το ίδιο διάστημα πέρυσι,καθώς και υψηλά διαθέσιμα που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή, ο κ. Κουτσολιούτσος διαβεβαίωσε πως τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου βρίσκονται ασφαλή στο εξωτερικό, και πως η διοίκηση είναι προετοιμασμένη για δυσμενή σενάρια που αφορούν στην ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η διοίκηση του ομίλου θεωρεί ότι δεν επιβεβαιωθούν και πως η ελληνική οικονομία δεν θα απειληθεί από ένα Grexit.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v